"Çocuklar bilime dokunacak"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bütün illerde bilim ve teknoloji merkezi yapılmasının planlandığını belirterek, ''Çocuklar, bilim ve teknoloji merkezlerinde bilime dokunacak'' dedi.

Çocuklar bilime dokunacak
16 Mart 2012 Cuma 20:56 tarihinde eklendi, 1.740 kez okundu.

Ergün, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalarda incelemelerde bulunduktan sonra, AK Parti İl Başkanlığında basına kapalı bir toplantı yaptı, ardından Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret etti. 
    
Kara'dan belediye hizmetleri hakkında bilgi alan Ergün, burada yaptığı açıklamada, bütün illerde kurulması planlanan bilim ve teknoloji merkezleri hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti: 
    
''Bu merkezler bütün bilimsel ve teknolojik konuları içeren bir kompozisyonda olacak. Çocuklar, içerisinde hem gökyüzü konularını bilecek hem fizik kanunlarını hem birtakım matematik işlemlerini, değişik bilimsel kuralları yaşayacak. Çocuklar, bilim ve teknoloji merkezlerinde bilime dokunacak. Bu mekanlar gerçekten merak ve ilgi uyandıran, bilimsel çalışmalara yönelten, motive edici yerler olacak. Dünyanın değişik yerlerinde bu tür merkezlerin örneklerini gördük. Büyükşehirlerde bir kısmı hazırlandı. TÜBİTAK üzerinden bunların bütün cihazlarını, donanımlarını destek olarak vereceğiz.'' 
    
Ergün, daha sonra Kadirli ilçesine giderek, Kadirli-Andırın Gelişim Platformu tarafından düzenlenen, ''Çanakkale, TBMM ve Terör Şehitleri'' sergisinin açılışını yaptı. 
    
Ardından Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikaları ziyaret eden Ergün, buradaki bir fabrikada bölgeye doğalgaz getirilmesi için Aksagaz yetkilileriyle gerçekleştirilen protokol imza törenine katıldı. 
    
Doğalgazın 4-5 ayda getirilmesinin öngörüldüğünü, ancak şirket yetkilileriyle yaptıkları görüşme sonucu süreyi 2,5 aya indirdiklerini belirten Ergün, doğalgazla organize sanayi bölgesine gelecek yatırımcı sayısının artacağını söyledi.