Çocuklar evde yalnız kalınca...

Kağıthane’de, evde yalnız bırakıldığı iddia edilen iki çocuk yangın çıkardı. Yoldan geçen bir vatandaşın dikkati, çocukları yanmaktan kurtardı.

Çocuklar evde yalnız kalınca...
11 Nisan 2013 Perşembe 11:56 tarihinde eklendi.

 

Kağıthane’de, evde yalnız bırakıldığı iddia edilen iki çocuk yangın çıkardı. Yoldan geçen bir vatandaşın dikkati, çocukları yanmaktan kurtardı. Kapıyı açan vatandaşlar balkona sığınan çocukları dışarı çıkartmayı başardı. İtfaiye tarafından söndürülen yangında öle ya da yaralana olmadı.
 
Olay, Çağlayan Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Murakıplar Sokak 16 numarada saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, annesi cezaevinde olan yeğenini okula götürmek için evden çıkan kadın, 5 yaşındaki diğer yeğeni Bulut Şener ile kendi kızı 3 yaşındaki Zeynep Naz’ı dedeleri Şenel Aydın’a bıraktı. Aydın da ekmek almak için bakkala gitti. Büyükleri tarafından evde yalnız bırakılan iki çocuk çakmakla oynamaya başladı. Evdeki beşiğin tutuşması sonucu yangın çıktı. Çocuklar ise korkuyla balkon kaçtı. Alevler gittikçe büyürken evin penceresinden dumanlar yükselmeye başladı. Vatandaşların dumanı görmesi olası bir faciayı önledi. Yangını haber çocukların dedesi ve vatandaşlar anahtarla içeri girerek çocukları yanmaktan kurtardı. Dışarı çıkartılan çocuklar yakındaki bir bakkal dükkanına götürüldü. 
 
İşe giderken binadan çıkan dumanı gördüğünü aktaran Melik Yaman, daha sonra balkondaki iki çocuğu fark ettiğini söyledi. Yaman, binaya girdiğinde birisinin dairenin anahtarını getirdiğini ve içeri girdiklerini belirtti. Çocukları dışarı çıkarttıklarını ifade eden Melik Yaman eve ilk girdiklerinde beşiğin yanmakta olduğunu gördüğünü dile getirdi. Yaman, beşiği çakmakla oynayan çocukların tutuşturmuş olabileceğini sözlerine ekledi. 
 
İhbar üzerine olay yerine gelen Şişli ve Seyrantepe itfaiyesine bağlı ekipler, kısa sürede yangına müdahale etti. İtfaiye tarafından söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Evde ise maddi hasar oluştu. 
 
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

CİHAN