Çocuklara bilet satan firmaya ceza

Kayseri’de evden kaçan iki çocuğa, velilerinin bilgisi olmadan şehirlerarası otobüs bileti satışı yaparak İstanbul’a gitmelerine neden olduğu gerekçesiyle bir firma görevlisine idari ceza uygulandı.

17 Şubat 2014 Pazartesi 20:15 tarihinde eklendi.


Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aileleri tarafından polise kayıp çocuk müracaatı yapılan 18 yaşından küçük A.C. ile S.Ç. isimli çocuklar, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde bulunduğu belirtildi. Çocuklarla yapılan görüşmede, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden kendi adlarına otobüs bileti alarak İstanbul'a gittikleri tespit edildi.

Bunun üzerine polis, Kayseri Valiliği tarafından daha önce 'Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bileti Satışı Hakkında Yönergesi’nin 5 ve 6’ncı maddelerine göre bilet satışı yapan firma görevlisine, hükümleri ihlal ederek çocuklara bilet satış yaptığı için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi.

Kayseri Valiliği tarafından daha önce açıklanan, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan veya kayıp olan çocuk ile gençlerin yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk facialarının yaşanmasının engellenmesi amacıyla "Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bileti Satışı Hakkında Yönerge" 21 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girmişti.


CİHAN