Çocuklara özel fuar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği, 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katıldığı Çocuk, Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı törenle açıldı.

Çocuklara özel fuar
20 Nisan 2013 Cumartesi 18:11 tarihinde eklendi.

 

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "23 Nisan, uluslararası düzeyde kutlanarak gelecekteki barışa katkı sunuyor. Kocaeli'de ise değişik bir temayla kutlanması çok önemli" diye konuştu.
 
İzmit'te Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı akşamına kadar sürecek olan fuarın açılışına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Vali Vekili Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Doğan ve protokol üyeleri ile çocuklar ve aileleri katıldı.
 
Açılıştan önce Bakan Nihat Ergün protokolla birlikte fuarda açılan eğlence amaçlı stantları tek tek dolaşarak çocuklarla sohbet etti. Bakan Ergün açılışta yaptığı konuşmada ise bugün birçok ülkede savaşlarda insanların öldüğünü, yeryüzünün barışa çok muhtaç olduğunu belirterek, "Gelecekte bugün yaşanan çatışmaların, olumsuzlukların yaşanmaması için bugünün çocukları daha iyi yetişmeliler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı uluslararası düzeyde kutlanarak gelecekteki barışa katkı sunuyor. Kocaeli'de ise değişik bir temayla kutlanması da çok önemli. Bu açıdan, büyük bilim insanlarının çocuklar tarafından örnek alınmasına vesile olması da önemlidir" dedi.
 
'PROBLEMLER GÖRÜŞ İFADE EDEREK ÇÖZÜLÜR'
 
Bakan Nihat Ergün, dün İzmit'e gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin protesto edilmesine yönelik soruyu cevaplandırırken ise şunları söyledi:
 
"Dokuzar kişilik gruplar halinde heyetler değişik toplum kesimleriyle görüşme yapmak üzere çalışmaları sürdürüyorlar. Yaklaşık 2 ay bu çalışmalar devam edecek. Bir düşüncesi olan düşüncesini ortaya koysun diye bu çalışmalar yapılıyor ama düşüncesi olmayanlar başka şeyler yapıyorlar.

Halbuki bir heyetle görüş alışverişi yapmak suretiyle birçok noktaya gelebilirler. Problemler demokrasilerde görüşlerini ifade ederek çözülür. Görüş bildirmek isteyenlere engel olarak çözülmez. Demokratik ortamları sabote etmeye çalışmak en azından demokrasi fikrine sahip olmamak demektir."
 
'KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRENECEKLER'
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise çocuklara özel olarak bir Bayram armağan eden dünyadaki tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "41 ülkeden bin çocuğumuz eğlence için buradalar. Çocuklarımız burada kaldıkları sürece kentimiz ve ülkemiz hakkında doğru bilgi edinecek ve kültürümüzü öğrenecekler" dedi. 

DHA