Çocuklara servet eski eşe 'hava'

Boşandığı eşi Alara Koçibey'e bir kuruş vermeyen Cem Uzan, iki çocuğu için ayda 20 bin euro nafaka ve 1.5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Çocuklara servet eski eşe hava
16 Nisan 2011 Cumartesi 14:03 tarihinde eklendi, 1.721 kez okundu.

 

Beykoz Aile Mahkemesi'ndeki duruşmadan bir gün önce, mesai bitimine dakikalar kala gizlice boşanan çiftin aralarında yaptığı protokolün detayları da ortaya çıktı.
 
Avukatların mahkemeye verdiği protokole göre; 1998 doğumlu Renç Emre ile 2003 doğumlu Jasmin Paris'in velayetleri anne Alara Koçibey'de kalacak. Cem Uzan ise iki çocuğunu yılda toplam 75 gün görebilecek.
 
Boşanma protokolüne, tarafların birbirinden maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmaması şartı konuldu. Cem Uzan, Alara Koçibey'e bir kuruş nafaka ve tazminat vermezken, çocuklarının her türlü masrafını karşılamayı kabul etti. Sabah'ın haberine göre; Uzan, Renç Emre ve Paris Jasmin'in eğitim, sağlık ve kira giderleri için ayda 20 bin euro nafaka ve 1.5 milyon dolar tazminat ödeyecek.
 
SOYADINI BIRAKMADI
Davanın 'gizli' olarak görüldüğü Beykoz Aile Mahkemesi'nin, evliliklerinin bitmesinde eşit olarak sorumlu bulduğu Uzan ve Koçibey'in protokolünde ilginç bir madde daha bulunuyor. Buna göre Cem Uzan, 13 yıl evli kaldığı Alara Koçibey'e soyadını kullanma yasağı getirdi.
 
DAVANIN GEÇMİŞİ
Önceki gün sonuçlanan boşanma davasında, süreç şöyle gelişmişti: Hakkında yolsuzluk davaları bulunan Cem Uzan, eşi Alara ve çocuklarıyla birlikte 2009'un eylül ayında Türkiye'yi terk etti. Ürdün'e, babası ve kardeşinin yanına gittiği ileri sürülen Uzan, Fransa'da ortaya çıktı. Genç Parti lideri ve işadamı Cem Uzan, "2003'ün haziran ayında başlayan ve bugüne kadar aralıksız sürdürülen siyasi linç kampanyası"na uğradığını iddia ederek Fransa'dan siyasi sığınma talebinde bulundu.
 
Bir süre Fransa'da kalan ve daha sonra iki çocuğunu da alarak Türkiye kaçan Alara Koçibey ise, 'şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle boşanma davası açtı. 2 milyon lira manevi, 7.5 milyon lira maddi tazminat ile 80 bin lira nafaka ve çocukların velayetini istedi. Beykoz Aile Mahkemesi, velayetini anneye verdiği çocuklar için yurtdışına çıkış yasağı koydu. Mahkeme Cem Uzan'ın eşi ile iki çocuğu için aylık 16 bin lira tedbir nafakası ödemesine de karar verdi.
 
EVİ BOŞALTTI
Karşı atağa geçen Cem Uzan ise çocuklarının kaçırıldığını ileri sürerek Sarıyer Aile Mahkemesi'ne 'çocuk kaçırma' davası açtı. Fakat Sarıyer Aile Mahkemesi davayı reddetti. Cem Uzan ve çocukları arasında sadece internet üzerinden ilişki kurulmasına izin verdi. Ardından Alara Koçibey, 16 bin liralık nafakanın 9 ay ödenmediğini belirterek Şişli İcra Mahkemesi'ne dava açtı ancak haciz işlemi için muhatap bulamadı.