Çocuklardan anayasa önerisi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Yeni Anayasa Çalışmasında Çocuk Görüşü Çalıştayı kapsamında il çocuk hakları komitelerinden çocuk temsilcilerini kabul etti.

Çocuklardan anayasa önerisi
02 Şubat 2012 Perşembe 13:06 tarihinde eklendi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, anayasayı başarıyla tamamlamaları durumunda, bugün hiç bir şey yapmayanların yarın en çok bağıracak olanlar olacağını belirterek, "Eğer yeni anayasaya birileri eleştiri yapacaksa, bunu söyleyecek olan işte bu çocuklarımızdır" dedi.
   
Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Yeni Anayasa Çalışmasında Çocuk Görüşü Çalıştayı kapsamında il çocuk hakları komitelerinden çocuk temsilcilerini kabul etti.
    
Kabulde konuşan Şahin, UNICEF ile dün çocukların anayasaya katılımı ve çocuk gözüyle anayasadaki beklentilerin neler olduğu konusunda bir toplantı yaptıklarını anımsattı.
    
Cinsiyet eşitliğine bakarak bir kız bir erkek çocuğu buraya getirdiklerini belirten Şahin, anayasanın herkesin katılımı ile yapılması gerektiğini söyledi. Şahin, "Çocuk bakış açısının, çocuk sorunlarını ve hakkını koruyacak şekilde anayasaya damgasını vurmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
    
Şahin, çocukların, kendi sorunlarını kendilerinin çözeceği bir anayasa istediklerini ifade etti. Çocuk işçiliğini azaltacak tedbirlerin alınması ve çocukların sigara ve içki gibi zararlı alışkanlıklardan korunması gerektiğine işaret eden Şahin, çocuk tecavüzü ve tacizi ile ilgili hem koruyucu tedbirlerin hem de cezai yaptırımların daha da artırılacağı yeni bir anayasa bakışını önemsediklerini söyledi.
    
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de çocukların yaptığı bu çalışmanın, yeni anayasa sürecinde çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyerek, "Yetişkinlere de örnek olsun" dedi.
    
Çocukların nasıl bir anayasa istedikleri konusunda çalıştay yaptıklarını belirten Cemil Çiçek, "19 Ekim'den beri başlatığımız sürede, yeni anayasanın herkesin katılımı ile yapılmasını çok arzu ettik" dedi.