Çocukları gözleri önünde eriyor

Gaziantep'te yaşayan Doğan ailesinin yaşadığı dram yürekleri burkuyor

Çocukları gözleri önünde eriyor
27 Kasım 2014 Perşembe 11:25 tarihinde eklendi.

4 çocuklu ailenin bütün çocukları çeşitli rahatsızlıktan dolayı tedavi edilmeyi bekliyor. Devlet hastanelerinde gerekli tedaviyi alamayan aile, çocuklarının gözleri önünde acılar içinde eridiğini belirtiyor.

Ailenin en büyük çocuğu 18 yaşındaki İbrahim Halil kalbinden, 15 yaşındaki Fatih beyninden, 12 yaşındaki Rabia omuriliğinden rahatsızken, 4 yaşındaki Abdülkadir ise geçirdiği felcin etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Gitmedik kapı bırakmayan aileye bütün kapılar kapatılırken, ailenin tek isteği çocuklarının tekrar sağlığına kavuşması. Yaklaşık 19 aydır çocuklarının tedavisi için çaba sarf eden aile, maddi imkanları olmadığı için çocuklarını ameliyat ettiremediklerini kaydediyor ve devlet yetkililerine sitem ediyor.

'AİLESİNE MASRAF ÇIKACAK DİYE DOKTORA GİTMEK İSTEMİYOR'

Kalbinden rahatsız olan ailenin en büyük çocuğu İbrahim Halil lise 3. sınıf öğrencisi. İbrahim Halil’den rahatsızlığı hakkında bilgi almak istediğimizde verdiği cevap yürekleri burkuyor. Masraf olacak endişesiyle doktora gitmek istemediğini belirten İbrahim Halil, şunları ifade ediyor; “Günde en az bir kez kalbim sıkışıyor, vücudum zorlamaya gelmiyor. Doktora gidemiyorum, kardeşlerim gitti bir çözüm alamadılar. Ben gidersem masraf olacak.”

15 yaşındaki lise 1. sınıf öğrencisi Fatih’e, okulda geçirdiği baygınlık sonucunda beyninde tümör ve beyin sarkması teşhisi konulmuş. Sağlığına kavuşarak polis olmak istediğini belirten Fatih Doğan, “Derste yazı yazarken boynum ağrıyor, Bazen dengemi kaybedip düşüyorum. Hastalığımdan beri arkadaşlarımla oyun oynayamıyorum, onları özledim. Ameliyat olup sağlığıma kavuşmak istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” diyerek kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor.

Sağlığına kavuşup öğretmen olmak istediğini dile getiren evin biricik kızı Rabia Doğan, yaşadığı rahatsızlığından dolayı yemek yerken acı çektiğini ifade ediyor. Koşamamanın verdiği hüzünle gözleri dolan küçük Rabia, “Omurgamda zedelenme, açılma varmış. Karnımın ağrısından yemek yiyemiyorum. Arkadaşların beden eğitim dersinde gözümün önünde koşuyorlar, ben koşamıyorum.” diyor.

ÖZEL HASTANELER 50 BİN LİRA AMELİYAT PARASI İSTİYOR

Tümör ve beyincik sarkması rahatsızlığı bulunan oğlu Fatih'e yapılacak müdahalenin riskli olması nedeniyle devlet hastanelerindeki doktorların ameliyattan kaçındığını söyleyen baba Turgay Doğan, çocuğunun ameliyat olmaması halinde felç kalacağını söylüyor. Gaziantep'te ve İstanbul'daki hastanelere götürmesine rağmen olumlu bir sonuç alamadıklarını belirten baba Doğan, “Devlet hastanesindeki doktorlar oğlumu ameliyat etmekten çekiniyor. Gaziantep'teki hastaneler ameliyat yapamayınca oğlumu İstanbul'da bulunan Marmara Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi ile Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Onlar da tedavi edemediler.” dedi.

Oğlunun tedavisinin özel hastanelerde mümkün olduğunu ancak paralarının olmadığı için ameliyat yaptıramadıklarını söyleyen Doğan, şunları aktardı: “Devlet hastanelerindeki doktorlar ameliyatın aşırı risklerinden dolayı felç olmasını bekleyeceklerini ve sonrasında ameliyata alacaklarını söylediler. Bu konu 50 yıl önce yaşansaydı kabul ederdim, ancak şuanda tıp çok gelişti. Ameliyat riskinden devlet doktorları çekiniyor. Ameliyat özel hastanelerde yapılıyor, fakat onlar da 50 bin lira tedavi ücreti istiyor. Benim maddi durumum el vermiyor. Oğlum her gün adım adım felç olmaya yaklaşıyor. Buna hangi anne baba dayanabilirse bende dayanabilirim. Parasızlıktan çocuğum felç olmayı bekliyor. Hiçbir çarem yok. Devlet büyüklerinden, duyarlı insanlardan yardım istiyoruz.”

'SURİYELİLERE BÜTÜN İMKAN VAR AMA BİZE YOK'

Anne İslim Doğan ise 4 çocuğunun da çeşitli hastalıkları olduğunu söyleyerek, evlatlarının gözlerinin önünde eridiğini buna dayanamadığını dile getiriyor. Suriyelilere verilen imkanın kendilerine sunulmadığına dikkat çeken anne Doğan, “4 tane çocuğum var, Çocuklarım günden güne gözümüzün önünde eriyor. Allah rızası için bize bir yardım yapılmasını istiyorum. Biz bize çırpınıp duruyoruz. Çocuklarımın tedavi edilmesini istiyorum. Devlet Suriyelilere bakıyor. Bizim insanımız çöpten ekmek topluyor, Suriyeliler ise iyi geçiniyor. Bizim onlardan ne farkımız var. Bizde mi Suriyeli olmalıyız? Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum, Allah rızası için çocuklarımı kurtarın.” diye konuştu.


CİHAN