Çocukları olmadı goril büyüttüler

Fransız bir çiftin ellerinde doğan goril ailenin küçük kızı oldu

Çocukları olmadı goril büyüttüler
10 Temmuz 2011 Pazar 10:27 tarihinde eklendi, 2.363 kez okundu.

 

13 yıl önce Fransız bir çiftin ellerinde doğan goril ailenin küçük kızı oldu. Dev goril eline kıymık batınca annesinin yanına gidiyor...
 
Fransız Pierre Eliane Thivillon çifti, 70’li yıllardan beri St Martin La Plaine Hayvanat Bahçesi’ni yönetiyor. Çocukları olmadığı için yaralı, sakat ya da bakıma muhtaç hayvanlarla yakınlık kuran Thivillonlar maymun, kuş ve sürüngenlerle birlikte yaşama kararı aldı. 13 yıl önce çift Kamerun’dan gelen Pamela isimli gorile bakıcılık yapmaya başladı. Pamela, kısa bir süre sonra dünyaya sevimli bir goril getirdi. Gorile Digit adı konuldu.
 
Ailesini kıskanıyor
 
Doğum sonrası Pamela, Digit’i beslemeyi bıraktı. Çift yavrunun bakımını üstlenmeye karar verdi. Ağırlığı iki kiloya düşen Digit, biberon ve mamalar sayesinde hayata tutundu. Annesinin yanında yatamayan Digit, Fransız çiftin yanında yaşamaya başladı. Gorille sürekli vakit geçiren ve oyun oynayan çift Digit büyüyünce bazı sorunlar yaşamaya başladı. Kalabalık yanında agresifleşen ve ebeveynlerini kıskanan Digit’in etrafa zarar vermesinden korkan çift goril ile birlikte dışarı çıkarmayı sona erdirdi.