Çocukların savaş şaşkınlığı!

Eyüp Sultan'da düzenlenen "Gazze Yardım Sokağı" etkinliğinde 15 yardım kuruluşu stant açtı. Etkinlik kapmasında çoğunluğu tiyatroculardan oluşan bir grubun canlandırdığı "saldırıya uğrayan Gazzeliler" gösterisini kadınlar gözyaşlarıyla çocuklar ise şaşkınlıkla izlendi.

Çocukların savaş şaşkınlığı!
22 Ağustos 2014 Cuma 17:23 tarihinde eklendi.
Eyüp Belediyesi tarafından Gazze’ye yardım çerçevesinde Cuma namazının ardından Eyüp Sultan Cami Meydanı’nda İHH, Yardımeli Derneği, Türk Kızılayı, Cansuyu Derneği, Mirasımız Derneği, Verenel Derneği, Sadakataşı Derneği'nin stantlar kurarak yardım toplandı. Etkinlikte, Gazze’deki saldırılarda çekilen fotoğraflardan oluşan resim sergisinin de yer aldı.
 
"KADINLAR AĞLADI, ÇOCUKLAR ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ"
 
Etkinlikte ayrıca çoğunluğu tiyatroculardan oluşan bir grup tarafından saldırıya uğrayan Gazze’deki bir sokak canlandırıldı. Sis makinesi eşliğinde bir anda yüzleri kırmızı boyalı makyajlı tiyatrocuların gösterisini vatandaşlar ilgiyle izledi. Canlandırmayı bazı kadınlar gözyaşları içinde bazı çocuklar ise şaşkınlıkla izledi. Gösteri sonunda bazı vatandaşlar yüksek sesle toplu şekilde tekbir getirdi.
 
"BİZ ONU BURADA CANLANDIRMIŞ OLDUK"
 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katıldığı etkinlikte organizasyonda vatandaşlar kurulan stantlarda makbuz karşılığı Gazze'ye yardım yaptı. Basın mensuplarına açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptılar. İnsanlarımız Gazze'de yaşanan zulmü televizyonlardan görüyorlardı. İstedik ki orada yaşananları canlı olarak hissetsinler. Böylece daha iyi orada yaşananlar daha iyi algılanabilir ve yardım duygularını motive ederiz diye düşündük. Tıpkı Gazze'de bir cami çıkışı insanların bir anda bombalarla yüzyüze geliyorlar. Biz de onu burada canlandırmış olduk. Bu sokakta başta Kızılayımız olmak üzere toplam 15 tane yardım kuruluşumuz standlarını kurdu. Gazze'deki vatandaşlara yapılan yardımları ulaştıracaklar. Bir parça olsun Gazze'deki insanlara yardımcı ve ensar olmak istedik. “ dedi. Gazze Yardım Sokağı'nda 3 hafta boyunca yardımlar toplanacak.