Çocuklarıyla cesedi bulunan Derya, aile içi şiddet kurbanı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi sahilinde 2 çocuğu ile birlikte cesedi bulunan Derya Erdem'in (Arslan) aile içi şiddet kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Çocuklarıyla cesedi bulunan Derya, aile içi şiddet kurbanı
20 Ağustos 2014 Çarşamba 18:26 tarihinde eklendi.
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi sahilinde 2 çocuğu ile birlikte cesedi bulunan Derya Erdem'in (Arslan) aile içi şiddet kurbanı olduğu ortaya çıktı. Kars'ın Akyaka ilçesindeki Zeki Arslan, kızı ve torunlarının ölüm haberiyle yıkıldıklarını belirterek "Kızımın yuvası gördüğü şiddet ve hakaret yüzünden yıkıldı. Kızım ve torunlarıma 8 yıldır işçi maaşıyla bakıyordum" dedi.
 
Akyaka'dan 29 yaşındaki Derya Erdem, bir süre önce yanına boşandığı eşi Asım Erdem'den olan 7 yaşındaki oğlu Bora Can Erdem ve 9 yaşındaki kızı Türkan Efsun Erdem'i alarak Kocaeli Üniversitesi Gıda ve Tarim Meslek Yüksekokulundan mezun olan kız kardeşi Hacer Arslan'ın (20) diploma törenine katılmak için gitti. Hacer Arslan'ın evinde bir süre kalan Derya Arslan ile iki çocuğunun cesedi, önceki gün Karamürsel'de deniz kenarında bulundu. Derya Erdem ve iki çocuğunun dün Bursa Adli Tıp Kurumundan alınan cenazeleri Akyaka'ya gelmeden acı haber ulaştı.
 
Akyaka belediyesinin temizlik işlerinde görevli Zeki Arslan (55) ile Hatice Arslan çiftinin 3'ü kız 6'sı erkek 9 çocuğundan biri olan Derya'nın 10 yıl kadar önce Asım Erdem ile evnerek Ankara'nın Keçiören'e yerleşti. Eşiyle aralarında problem yaşayan Derya Erdem, Akyaka ilçesindeki baba ocağına döndü. Bir süre sonra eşiAsım Erdem'in iknaları sonucu yeniden hayatları birleştiren çift arasındaki tekrar geçimsizlik çıktı. Eşinden şiddet ve hakaret gördüğünü söyleyen Derya Erdem, 8 yıl kadar önce iki çocuğuyla birlikte yine babasının evine döndü ve boşanma davası açtı.
 
Çocukluğundan bu yana ırgatlık ve çobanlık yaparak geçimini sürdürdüğünü kaydeden Zeki Arslan, aylık 2 bin lira ile hem ailesine hem de iki çocuğu ile birlikte kızına baktığını bildirdi. Derya'nın annesi Hatice Arslan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakarken taziyeleri kabul ederken Zeki Arslan "Kızım şiddet kurbanı. Kocasının alkol alarak eve geldiğini hakaret ederek dövdüğünü söyledi. Kızımın yuvası gördüğü şiddet ve hakaret yüzünden yıkıldı. Kızım ve torunlarıma 8 yıldır işçi maaşıyla bakıyordum. Karamürsel'e 40 gün önce moral bulması için gönderdik. Oradan cenazelerinin geleceğini hiç düşünemedik. Önceki gün bize Karamürsel'den telefon ettiler. Torunum Bora Can oynarken denize düşmüş. Onu kurtarmak için annesi Derya, ardından da kızı denize atlamış. Üçü de boğulmuş" diye konuştu.