"Çocuktan terörist yapılmasına ağlıyorum"

Diyarbakır'da maskeli bir grup okula ses bombası ve molotofkokteyli attı. Olayda 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı.Recep Güven, ''Çocukları terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu” dedi.

Çocuktan terörist yapılmasına ağlıyorum
09 Ekim 2012 Salı 13:51 tarihinde eklendi.

Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi'ne giren maskeli bir grup, öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli attı.

 
Olayda Öğretmenler Odası'ndan panikle çıkan öğretmenlerden Gülay Binay, Yusuf Karataş ve 12. sınıf öğrencisi Necat Oruç yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Polis ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
 
Büyük paniğe neden olan saldırı nedeniyle okulda eğitim ve öğretim aksadı.
 
Her şeyin yaklaşık 1 dakika içerisinde yaşandığını belirten Beden Eğitimi öğretmeni Sait Yılmaz, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi.
 
Öğrencilerin şoka girdiğini belirten Yılmaz, "Kendimizi öğrencilere siper ettik'' dedi.
 
'ÇOCUKTAN TERÖRİST YAPANLARDAN NEFRET EDİYORUZ'
Ezber bozan açıklamalarıyla gündeme gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, saldırının ardından okula gelerek incelemelerde bulundu.
 
Okul idaresi ve öğretmenlerden bilgi alan Güven, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenini yakacak kadar bir çocuğu kinlendirenlerden nefret ettiğini söyledi.
 
Saldırının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.
 
''Bütün derdimiz de bu'' diyen Recep Güven, ''Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk öğretmenini nasıl yakmaya kalkar? Yani bir çocuk okuluna gelir de öğretmenini nasıl yakar ya? Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?'' şeklinde konuştu.