Çok büyük tehlike!

Tunceli'de boşaltılan karakol çevresindeki mayınlar için uyarı

Çok büyük tehlike!
02 Mayıs 2013 Perşembe 14:02 tarihinde eklendi, 1.992 kez okundu.

 

Tunceli'nin merkeze bağlı Aktuluk Köyü yakınlarındaki Aktuluk Jandarma Karakolu, 2005 yılında taşınmasına rağmen karakol çevresinde mayınlar bulunduğu, 500 metre uzaklıktaki Aktuluk YİBO öğrencileri ve köyün hayvanları için tehlike oluşturduğu belirtildi. 
 
Tunceli'deki Uzunçayın Baraj Gölü kıyısında bulunan Aktuluk Köyü'nden 2005 yılında taşınan tel örgü ile çevrili karakol çevresinde bulunan mayınların tehlikeye neden olduğu belirtildi. Yakında bulunan YİBO'da okuyan öğrencilerin ve bazı hayvanların zaman zaman bu alana girdiği belirtildi.
 
Tunceli Barosu Yönetim Kurulu üyesi Özden Eren Başkavak Gün, boşaltılan karakol çevresinde incelemelerde bulunurken, mayınların derhal temizlenmesi gerektiğini söyledi. Tunceli'de, 10 bin kara mayını bulunduğunu iddia eden Başkavak Gün, şöyle konuştu:
 
"Bu mayınlar çok büyük tehlike arz ediyor. Jandarma karakollarının çoğu yerleşim yerlerine yakın. Köyler ile iç içe olan karakollar var. Buralardaki mayınlar nedeniyle çok sayıda kişi sakat kaldı, ya da hayatını kaybetti."
 
Tunceli barosu yönetim kurulu üyesi Özden Eren Başkavak Gün, 'Çözüm süreci' ile birlikte bölgede doğa gezileri, piknikler düzenlendiğini, ancak çoğu kimsenin tehlikelerin farkında olmadığını söyledi. Özden Eren Başkavak Gün, kara mayınlarının Ottawa Sözleşmesi'ne de aykırı olduğunu ekledi.

DHA