Çok farklı bir yarış

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı'nın organizasyonuyla Körfez Yarış Pisti'nde yapılan Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında üniversite öğrencileri kıyasıya mücadele etti.

Çok farklı bir yarış
16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:54 tarihinde eklendi.
Kocaeli'nde Körfez Yarış Pisti'nde 16-17 Ağustos tarihleri arasında yapılan Alternatif Enerjili Araç Yarışları bu yıl Hidrojen, Güneş ve Elektromobil Batarya kategorilerinde yapılıyor. Öğrencilerin büyük heyecan içersinde pistte mücadele ettiklerini söyleyen TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ, şöyle dedi:
 
"Alternatif enerjili araç yarışlarının bu yıl 10'uncu yılı. Bu yıl ilk kez elektrikli araç kategorisinde de yarışlarımız var. Bu kategoride 43 araç yarışıyor. Güneş enerjisi kategorisinde 21 araç yarışıyor. Hidrojenli araç yarışındada 19 araç yarışıyor. Katılımdan oldukça memnunuz. Hava çok sıcak ama arkadaşlarımız büyük bir heyecanla pistte yarışıyorlar." 
 
Alternatif enerjili araç yarışlarında pilotluk yapmaktan mutlu olduğunu söyleyen Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencisiyi Melih Balaban, şöyle dedi:
 
"Geçen yıl başlayıp tamamlamış olduğumuz ve adını 'Kuzgun' verdiğimiz araçla yarışa katıldık. Yarın da elektromobil aracımız yarışacak. Böyle bir projede olduğum için çok mutluyum. Havanın sıcak olması nedeniyle yarışta biraz zorlandık."
 
Yarın yapılacak final yarışları ardından Formula G, Hidromobil ve Elektromobil yarışları için birincilere 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL, üçüncülere 7 bin 500 TL ödül verilecek. Yarışlara ilk kez katılan Güneş ve Hidrojen Enerjili araçlar için 12 bin 500 TL, elektrik enerjili araçlar için 25 bin TL hazırlık desteğinin yanı sıra, tüm takımlara, araçların piste ulaşımı için 5 bin TL yol desteği verilecek.