"Çok farklı olacak,çok kararlıyım"

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51'inci Sporun Zirvesi Semineri, "Kaybolmaya yüz tutan Milli Takım ruhu yeniden filizlenecek mi?" başlığıyla açılan ve DHA Spor Müdürü Faik Gürses'in oturum başkanlığını yaptığı, "Futbolumuzun milli patronundan yol haritası" konulu panel Fatih Terim'in katılımıyla yapıldı.

Çok farklı olacak,çok kararlıyım
11 Ocak 2014 Cumartesi 15:35 tarihinde eklendi.
Antalya Belek'teki Gloria Golf Resorts Otel'de yapılan seminerin ikinci gününün ikinci oturumunu yöneten Faik Gürses, 1954 yılından 1996 yılına kadar Türk futbolu ve futbolseverler ile spor medyasının uyutulduğunu söyledi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile beraber 1996 yılında gerek milli takımlarda gerekse kulüp bazında başarıların gelmeye başladığını hatırlatan Faik Gürses, Türk futbolu için seferberliğin başladığını hissettiğini belirterek sözü Terim'e bıraktı.
 
SÖZLERİNE 'DOSTLAR GURUBU' DİYEREK BAŞLADI
 
Terim ise sözü aldığında her zaman bulunduğu TSYD Semineri'ne 'Dostlar Grubu'na yine geldiği için mutlu olduğunu ve basın mensuplarıyla aynı pota içinde olduklarını belirterek bundan gurur duyduğunu söyledi. Türkiye Futbol Direktörü ünvanının Türkiye Futbol Federasyonu'nun yöneticileri ile konuşulup tartışıldığını ve ondan sonra bu yetkinin kendisine verildiğini hatırlatan Terim, TFF yönetimine vizyonları için de teşekkür etti. "Bu sefer sadece teknik direktörlüğü kabul edemezdim" diyen Terim, "Bu sefer ki gelişimin açılımı bu. Çok kapsamlı. Ben de çok kararlıyım. Yarışmalara çok önem vereceğiz. Asıl hedefimiz günlük başarılar değil, uzun yılları kapsayan bir çalışma yapmak" dedi.
 
EĞİTİM PLANLAMALARI ELEKTRONİK ORTAMDA ONLİNE OLACAK
 
Fatih Terim konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Aynı şeyi defalarca yaptık, ama farklı sonuçlar bekledik. Yaptık yaptık hep aynı sonuçları aldık. Bunca yıldır geçen zamanda artık bir yeni bir yol haritası belirledik. Artık reform hatta rönesans zamanıdır. Artık birlikte Türk futbolunun geleceğini inşaa edebilmek için devrim zamanıdır. Sabır ve azim. Umarım ülkemde tüm paydaşlar da bu sabrı gösterirler hep beraber hedefe doğru yürürüz. Sorunları temelinden çözmeye kararlıyım. Kökene ineceğim. Buna da en çok siz inanırsınız. Geçmişte yaşadıklarımdan, biriktirdiklerimden, bu süreci en verimli bir şekilde geçirmeye kararlıyız. Sadece başarılı işler değil, önemli işler yapmaya kararlıyız. Pansuman yapmaya gelmedik. Eğitim başlatacağız. En başarılı eğiticiler de tüm paydaşları elektronik ortamda bir araya getirecek. Eğitim planlamaları programlı olacak. Online sistemi ile yürüteceğiz. Uygulamalı eğitimler sonrası çalışmalar denetlenecek. Artık bilimden ve ilimden yararlanacağız. Gerçekleri gözardı etmeyeceğiz. Akademik arkadaşlar bize danışma kurulu gibi çalışacak. Türkiye Futbol Federasyonu araştırma kurulu olacak. Aynı zamanda teknik kurulu olacak. Futbola yıllarını vermiş teknik adamlardan, futbolculardan, spor yazarlarından oluşan çok renkli bir danışma kurulumuz da olacak. Bilim çalışan akademisyenlerle beraber çalışacağız. Sadece İstanbul'daki değil tüm üniversitelerimizle ortak çalışmalarımız olacak."
 
MİLLİ EĞİTİM VE SPOR BAKANLARINA ÇAĞRI
 
Futbolu okullara sokmaları gerektiğinin altını çizen Terim, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Futbolu okula sokmamız gerekiyor. Bunu geçmişte de defalarca söyledik ama imzalar atılmasına, protokoller yapılmasına rağmen sonuç alamadık. Eskiye oranla daha da gerideyiz. 6 ile 20 yaş arasında genç nüfusun 20 milyon civarında olduğunu göz önüne alırsak, ana arterin okullar olduğunu görebiliriz. Bu en önemli projem olacak. Sayın Milli Eğitim Bakanımızla bu ülkenin çocuklarına birlikte el atmak istiyoruz. Spor bakanımızla aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sadece futbol değil, sporun tüm branşlarına gençlerimiz yönelmesi, çok sporcunun çıktığı merkezi bir ülke olmalıyız. Bir gence spordan daha şık daha asil ne lazım olabilir. Dış ülkelerde spor yapan öğrencilere göre sınav günleri ayarlanıyor. Sporcu insan iyi bir insan olarak çıkar. Sporun olduğu yerde pislikler olmaz. Dostluk, arkadaşlık ve sosyal yaşam gelişir. Artık bekleme dönemi bitmiştir. Hazır elimizde yetenek ordusu var, inşallah bunu kullanacağız. 30 bin 50 bin öğrencisi bulunan üniversiteler var. İçlerinde hiç mi yetenek yok, hiç mi sporcu olacak yok. Mantığa aykırı. Hedefimiz sahadaki başarılarla yetinmek değil, devamlı olacak sistemi kurmalıyız."
 
"Seferberlik istiyorum" diyen Terim, "Hepimiz aynı gemideyiz. Gemi su almaya başladığı zaman geminin bir tarafı yukarı kalkar. Yukarıda olanlar sevinmesin orası da batacak. O yüzden birlikte olalım seferberlik başlatalım" şeklinde konuştu.