Çok Fonksiyonlu Mobilyalarla Evinizin Her Metrekaresinden Faydalanın

Küçük bir evde yaşamak çoğu kimsenin hoş bakmadığı bir fikir olsa da, aslında pek çok avantaja sahip olabiliyor. Örneğin minimal bir ev; enerji kaynaklarının mümkün olduğunca az kullanılmasını sağladığı gibi kullanılmayan alanların temizliği gibi bir gerekliliği de ortadan kaldırarak emek ve zaman kaybının önüne geçebilir.

Çok Fonksiyonlu Mobilyalarla Evinizin Her Metrekaresinden Faydalanın
09 Ocak 2017 Pazartesi 13:40 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

Küçük bir evde yaşamak çoğu kimsenin hoş bakmadığı bir fikir olsa da, aslında pek çok avantaja sahip olabiliyor. Örneğin minimal bir ev; enerji kaynaklarının mümkün olduğunca az kullanılmasını sağladığı gibi kullanılmayan alanların temizliği gibi bir gerekliliği de ortadan kaldırarak emek ve zaman kaybının önüne geçebilir. Siz de, belki içinde bulunduğunuz ekonomik durum belki de az önce saydığımız avantajlardan dolayı ya da tamamen yaşam stiliniz nedeniyle küçük bir evde yaşamayı tercih etmiş olabilirsiniz. Nedeni ne olursa olsun küçük bir evde yaşamak, ev dekorasyonunuzu daha pratik çözümlere dayalı yapmanızı da zorunlu kılar. Bu aşamada devreye giren tasarım mobilyalar ile zevkinize ve yaşantınıza uygun, her santimetre karesinden faydalanabileceğiniz bir yaşam alanı yaratmanız mümkün.

 

Bu yazımızda, sizi dekorasyon zevkinizden taviz vermek zorunda bırakmadan küçük evlerinizi daha kullanışlı hale getirecek çok fonksiyonlu mobilyalardan bahsedeceğiz.

 

Küçük Evlere Büyük Çözüm: Fonksiyonel Mobilyalar

Küçük evlerin her metrekaresi değerli olduğu için alacağınız elbise dolabından salondaki sehpaların büyüklüğüne kadar tüm detayları dikkatle incelemeniz gerekir. Seçeceğiniz mobilyaların, estetik bir görünüme sahip olmalarının yanı sıra hayatınızı kolaylaştıracak tarzda hafif, kolay taşınabilir ve küçük; ancak ihtiyaçlarınıza da cevap verecek nitelikte olmaları oldukça önemli. Eğer eşyalarınızın büyük olmasını istiyorsanız; katlanabilir, gizlenebilir ve demonte olan çok amaçlı mobilyaları tercih etmelisiniz.
 


 

Nereye koyacağınızı bilemediğiniz fazlalık eşya ya da misafirleriniz geldiğinde ihtiyaç duyacağınız ek yatak sorununuza daha minimal ve fonksiyonel mobilyalar ile çözüm yaratabilirsiniz. Örneğin oturma odanız için alacağınız kanepenin yatak olma özelliğinin olması misafirlerinizi ağırlarken size kolaylık sağlar. Peki, kanepenizin aynı zamanda çalışabileceğiniz küçük bir masa görevi de görebilmesini istemez miydiniz?



 

Kalabalık misafirleriniz geldiğinde fazladan bir sandalyeye ihtiyacınız olabilir. Böyle durumlarda, duvarda asılı duran bir tablo bile oldukça pratik bir çözüm olabilir.
 


 

Ya da gardırobunuzdaki askınız:
 


 

Duvara monteli bu ayna ise açılarak masa olarak kullanılabiliyor:
 


 

Bu gördüğünüz yatak da adeta tüm odayı içinde barındırıyor. Yüksek yapılan yatak geniş bir depolama alanı sunarken, yanlarında bulunan raflar ile kitaplarınıza ve biblolarınıza da yer sağlıyor.
 


 

Küçük evinizde tarzınızı yansıtacak değişiklikler yapmak size kalmıştır. Siz de küçük daireleri fonksiyonel yaşam alanlarına dönüştüren tasarım mobilyalarile, evinizin her alanını verimli hale getirebilirsiniz.

 

https://www.ronline.com.tr/tr/