Çok ilginç tesadüf

Savcı Zekeriya Öz'ün yetkilerinin alınması "Kollama" adlı dizide yer alıyordu

Çok ilginç tesadüf
30 Mart 2011 Çarşamba 17:27 tarihinde eklendi, 1.096 kez okundu.

 

Ergenekon davasına bakan Özel yetkili Savcı Zekeriya Öz'ün yetkileri alınıp İstanbul Cumhuriyet BaşSavcı Vekilliği'ne atanması geçen hafta Samanyolu TV'de yayınlanan bir dizinin senaryosunda yer alıyordu.
 
STV'nin olaylı dizisi Kollama, Ergenekon davası ile ilgili süreci aktarıyor. Senaryodaki karakterler ise şu sırada Türkiye gündemini kasıp kavuran Ergenekon davasından alınmış.
 
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, dizide Erkenkondu savcısı Zeki Yahya karakteri olarak veriliyor. Yalçın Küçük ise yine dizeye birebir uyarlanan bir karakter. Dizide Kaya Minik olarak rol alan karakter, başındaki kalpağı ve boynundaki atkısı ile Küçük'ün kopyası...
 
Dizide Ergenekon örgütü Erkenkondu örgütü adıyla veriliyor. Silivri'nin dizideki adı da Sivritepe...
 
STV'nin bu ilginç dizisinin cuma günü ekrana gelen son bölümünde Özel yetkili Erkenkondu savcısı Zeki Yahya, bir komplo kurban gitmiş ve görevden alınmıştı. Deniz Baykal'ın taciz ettiği iddiası ile gündeme gelen İklim Bayraktar olayı dizide özel yetkili savcıya uyarlanmıştı. Bir kadını tacizle suçlanan Erkenkondu Savcısı görevden alınmıştı.
 
Samanyolu televizyonunun dizisinin cuma günü yayınlanan bölümündeki gelişmelerin bugün yaşanan Zekeriya Öz'ün görev değişikliği ile denk düşmesi dikkat çekici oldu.(Gazeteciler)