Cola Turka, Japonların oldu

Bünyesinde Ülker'i de barındıran Yıldız Holding 4 ay sonra önemli bir satış kararı da aldı. Yıldız Holding, bünyesinde bulunan içecek markaları Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu'yu Japon DyDo DRINCO’ya satma kararı aldı.

Cola Turka, Japonların oldu
26 Eylül 2015 Cumartesi 14:54 tarihinde eklendi.
Bünyesinde Ülker'i de barındıran Yıldız Holding 4 ay sonra önemli bir satış kararı da aldı. Yıldız Holding, bünyesinde bulunan içecek markaları Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu'yu Japon DyDo DRINCO’ya satma kararı aldı. Yıldız Holding'den bir kaynak da Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada satış kararını doğruladı.
 
Geçtiğimiz mayıs ayında bünyesinde bulunan Ak Gıda A.Ş.'yi Fransız gıda devi Groupe Lactalis'e satan Yıldız Holding yeni bir satış kararı aldı.
 
Murat Ülker'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Yıldız Holding, ana işi olan atıştırmalık kategorisine odaklanma çalışmaları kapsamında, içecek şirketleri Della Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Cola Turka), Bahar Su San. ve Tic. A.Ş. ile İlk Mevsim Meyve Suları Pazarlama A.Ş'nin yüzde 90 hissesini Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’ya satmaya karar verdiğini açıkladı.
 
ÜLKER AK GIDA'YI SATTI
Geçtiğimiz yıl kasım ayında United Biscuits’i satın alarak dünyanın 3. büyük bisküvi şirketi olan Yıldız Holding, ana işi atıştırmalık kategorisine yönelik odaklanma çalışmalarına devam ediyor. Yeniden yapılanma kapsamında, Yıldız Holding’in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları’nın yüzde 90 hissesinin, 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’a satılmasına karar verildi.
 
TÜRKİYE OPERASYONLARI SÜRECEK
Hisse devri sonrasında şirketler Türkiye operasyonlarını sürdürecek. Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları ise DyDo DRINCO çatısı altında tüketicileri ile buluşmaya devam edecek.
 
2003'TE PAZARA GİRDİ 
Haziran 2003'te Türkiye'de piyasaya sürülen Cola Turka'nın üretimi Sakarya Akyazı'da yapılıyordu. Cola Turka'nın pazara girmesi ile, Coca Cola ve Pepsi ile birlikte üçüncü büyük oyuncu da piyasaya girmiş oldu. Hollywood yıldızı Chevy Chase'nin ilk reklamında oynadığı Cola Turka'nın bağlı olduğu şirketin yönetiminde Murat Ülker'in yanı sıra Mustafa Latif Topbaş da bulunuyor.