Çölaşan'dan akil insanlara sert çıkış

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Karacabey’de katıldığı konferansta hükümetin ‘barış süreci’ çalışmalarına sert tepki göstererek halkın bu konudaki tepkisini örgütleme çağrısı yaptı. Çölaşan, ‘akil adamlar’ın kendilerini kullandırdığını savundu.

Çölaşandan akil insanlara sert çıkış
18 Nisan 2013 Perşembe 22:47 tarihinde eklendi, 1.265 kez okundu.

 

 
Karacabey’de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Tansel Çölaşan, küresel emperyalizmin çıkarları doğrultusunda uygulamaya konan projenin bir parçası olarak Türkiye’de ‘barış’ adı altında bir sürece imza atıldığını öne sürdü.

Orta Doğu’da petrol kaynaklarının kontrolü amacıyla yeni bir düzenlemeye gidildiğini anlatan Çölaşan, "Projenin Türkiye ayağında savaşla başarılı olamayacaklarını bildikleri için PKK ve AKP’yi kullanıyorlar. İleri demokrasi oyunuyla ilerliyorlar. Melek rolleriyle hafızamızda yer etmiş film aktörlerimiz de bu süreçte imaj olarak akil adamlar listesine konulmuşlardır. Keşke kendilerini kullandırmasaydılar.

Ama şuna inanıyorum ki süreç başarısızlıkla sonuçlanacak. Halkın hayır dediği hiç bir şey başarıya ulaşamaz. Bunu bildikleri için halkı ikna etmeye çalışıyorlar. Akil adamlar her yerde tepkiyle karşılanıyor. Kamuoyunda büyük bir tepki var. Eğer halkın tepkisini 1921’de olduğu gibi örgütleyebilirsek bu sürece dur diyebiliriz." diye konuştu.
 
Küresel emperyalizm politikalarının Turgut Özal’la birlikte uygulamaya konularak, Atatürk ilkelerinden vazgeçildiğini öne süren Çölaşan, gelinen noktada ABD’nin İslam’la flört etmeye başladığını söyledi. Anayasa değişikliğinin temelinde Atatürk ilkelerinin silinme hedefinin var olduğunu iddia eden Tansel Çölaşan, "Dış güçler istediği için anayasa değişikliğine gidiliyor. İçerde ise Kürtçüler ve AKP bunu yürütüyor. Eğer buna dur demezsek anayasayı istedikleri gibi şekillendirecekler.

Yeni anayasanın TBMM’ye getirilmesini tüm demokratik yolları kullanarak mutlaka engellemeliyiz.” dedi. Konferans, soru ve cevap bölümüyle son buldu.

CİHAN