Colorado, 'silah kontrol paketi'ni onayladı

Geçen yıl bir sinema salonunda toplu katliama sahne olan Colorado, ‘Silah kontrol paketini’ onayladı.

20 Mart 2013 Çarşamba 21:26 tarihinde eklendi.

 

 
Colorado Valisi John Hickenlooper geçen hafta senatoda kabul edilen paketi imzaladı. Kabul edilen tasarıya göre eyalette 15’ten fazla mermi taşıyan şarjörler yasaklanacak. Silah satışında sicil kaydına bakılacak ve daha önce aile içi şiddete karışmış kişilerin silah edinmesine izin verilmeyecek. 
 
Aurora’daki sinema saldırsında kızını kaybeden Sandy Phillips, Vali Hickenlooper’ın kendilerine verebileceği en güzel hediyeyi verdiğini söyleyerek karardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Söz konusu sinema saldırısından 8 ay geçtikten sonra kabul edilen silah kontrol paketi, olayda çocuklarını kaybeden aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Colorado’nın Aurora şehrinde 20 Temmuz’da bir sinema salonunda Batman filminin ilk gösterimi sırasında seyircilerin üzerine ateş açan James Holmes (24), 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı. 
 
Eyalette görev yapan bazı polis şefleri ise silah satışında sicil kaydına bakılması maddesine karşı olduklarını dile getirdi. 
 
Bu arada Colorada Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Tom Clements, (58) yerel saatle dün gece saat 20.30’da evinde ölü olarak bulundu. Clements, özel ve devlet hapishanelerinde şartlı tahliyelerinden sorumluydu. Polis cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

CİHAN