ÇOMÜ'den iki fahri doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Biga Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özkan ile İçdaş Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin'e fahri doktora unvanı verdi. Özkan ve Engin cübbe giyip, beraatlarını aldı.

ÇOMÜden iki fahri doktora
30 Eylül 2013 Pazartesi 20:13 tarihinde eklendi, 1.282 kez okundu.
Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Biga Kaymakamı Fatih Genel, senato üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Biga İlçesi'nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde büyük emeklerinin bulunması, hayırseverlik kültürünün inşaasına ve yayılmasına yaptığı katkılarla üniversiteye verdiği destekler nedeniyle fahri doktora unvanı verilen Biga Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özkana'a cüppesi Rektor Prof. Dr. Laçiner ile amcasının oğlu Yusuf Ziya Özkan tarafından giydirildi. Tuğamiral Aydın Şirin tarafından ise fahri doktora beratı takdim edildi.
 
Fahri doktora unvanı alan Başkan Özkan, "Yaptığımız her hizmetin birileri tarafından görülmesi ve takdir edilmesi beklentisinde değiliz. Ama yerel yönetim ve üniversite işbirliğini geliştirme gayretimizin buradan fark edilmesi bizi onurlandırmıştır. Bize bu unvanı layık gören senato üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.
 
Daha sonra İçdaş Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş Genel Müdürü ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin için fahri doktora töreni yapıldı. İşletme yönetimine uygulamada getirdiği yeni yaklaşımlar ve bu yaklaşımın doğurduğu büyük başarılar, İçdaş Genel Müdürü olarak görev yaptığı süre boyunca üniversiteye yönelik gerçekleştirdiği maddi ve manevi destekleri içerin sosyal sorumluluk merkezli yönetim anlayışı, iş dünyasındaki liderlik özellikleri ve işletme öğrencileri için gösterdiği rol model özellikleri, işletme alanındaki bilgisi ve deneyimi nedeniyle fahri doktora unvanı verilen Engin'e cüpbesi, Rektör Laçiner ile Tuğamiral Şirin tarafından giydirildi. Fahri doktora beraatı ise İdare Mahkemesi Başkanı Orhan Çıldıroğlu tarafından verildi.
 
Engin, "ÇOMÜ'nün hem yurt içinde, hem de yurt dışında dünya akademik çevreleriyle yarışan, hatta bazılarını geride bırakan çok değerli çalışmaları olduğunu biliyorum. Hep birlikte üniversitemizi sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ilim ve bilim merkezi yapmaya ben de söz veriyorum" diye konuştu.
 
Rektör Laçiner ise, "Akademik çalışmalarda bizler için en üst nokta doktora düzeyidir. Kamuoyunda genelde profesörlük olarak bilinir. Ama o başka bir konumdur. En üst derece doktora derecesidir. Bir olgunluğa işaret eder. Doktor olduğunuz zaman bir anlamda filozof olmuş olursunuz. Yani o konuda konuşabilir kişi haline gelmiş olursunuz. Yeni unvanıyla doktor Mehmet Özkan ve doktor Bülend Engin'in eğitim alanına yaptıkları katkılar tartışılmazdır" ifadelerini kullandı. 

DHA