Connecticut kurbanlarının cenazeleri kaldırılıyor

Connecticut Eyalet Polisi Sözcüsü Paul Vance, saldırıyı gerçekleştiren Adam Lanza ile Sandy Hook ilkokulunun herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını açıkladı.

17 Aralık 2012 Pazartesi 22:04 tarihinde eklendi.

 

Paul Vance, soruşturmayla ilgili son bilgileri paylaşmak için basın toplantısı düzenledi. Polisin Lanza'nın annesiyle yaşadığı evde önemli bilgiler içeren delillere el koyduğunu belirten Vance, "Adam Lanza ile okul arasında bir ilişki yok" dedi.

ABD basınında Adam Lanza'nın küçükken Sandy Hook ilkokulunda eğitim gördüğüne ilişkin haberler yer almıştı.
 
Paul Vance, soruşturmada ele geçirilen delillere ve saldırının nedenine ilişkin detayları bu aşamada paylaşmayacaklarını kaydederek, yüzlerce tanıkla görüştüklerini ancak görüşmelerin halen sürdüğünü söyledi.
 
Saldırıdan iki kişinin yaralı kurtulduğu bilgisini de doğrulayan Vance, bu kişilere ve sağlık durumlarına ilişkin de bilgi vermedi.
 
Soruşturmanın çok uzun sürdüğü ve kamuoyunun yeterince aydınlatılmadığı yorumlarını da kabul eden Vance, resmin tamamını net bir şekilde ortaya çıkarmaya çalıştıkları için soruşturmanın uzun sürdüğünü belirtti. 
     
Kurbanlar toprağa verilmeye başlandı
     
Okul baskınında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin defin işlemleri de başladı. Bugün ikisi de 6 yaşında olan Jack Pinto ve Noah Pozner toprağa verildi.
 
Yetkililer, diğer kurbanların da ilerleyen günlerde toprağa verileceğini belirterek medyadan ailelerin acılarına saygı göstermelerini istedi.
 
ABD'de arka arkaya gelen baskınlar sivillere silah satışı tartışmalarını da alevlendirdi. Silah lobisinden gelen, "öğretmenler silahlı olsaydı bu kadar kayıp yaşanmazdı" ve "öğretmenler de silahlandırılsın" önerileri silah karşıtlarınca büyük tepki çekiyor.
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın, Newtown lisesinde katıldığı anma gecesinde, gelecekte bu tür trajedilerin önlenmesi için Başkanlık olarak elinden geleni yapacağını söylemesi de silah satışı ve taşınmasına ilişkin yasal değişiklik yapılabileceği yorumlarına neden oldu.
 
Kamuoyunda özellikle saldırıyı gerçekleştiren Adam Lanza'nın da kullandığı yarı otomatik saldırı tüfeklerinin sınırlandırılması isteği dile getiriliyor.