Çöpçatanlar kaç para kazanıyor?

Üç büyük TV kanalı haftada 60 saati evlilik programlarına ayırıyor

Çöpçatanlar kaç para kazanıyor?
10 Ocak 2011 Pazartesi 08:41 tarihinde eklendi, 2.614 kez okundu.

 

Star, atv, Fox gibi üç büyük TV kanalı haftada 60 saati evlilik programlarına ayırıyor. Peki sunucular kaç para kazanıyor?
 
Star, atv, Fox gibi üç büyük TV kanalı haftada 60 saati evlilik programlarına ayırıyor. Bu, ayda 240 saat demek! Türk halkı saatlerce, evlenmek için stüdyolara doluşup bir umut kısmet, kendine uygun talipleri bekliyor.
 
Bizim memlekette evlilik pek mühim bir mesele! Tam da bu sebepten merkez televizyon kanallarımız gündüz yayınlarında izdivaç programlarına kucak açar. Programlarda, evlendirilmek üzere seçilenlerin tüm hayalleri, korkuları ortalığa saçılır; izleyiciler de bu hikâyelerin bir parçası olur; yaşlısı genci Zuhal Topal, Esra Erol ve Songül Karlı’nın programında her şarkıya eşlik eder, her üzüntüye tepki verir, paravan arkasından ses analizi yapıp evlenip evlenmeyeceğini anlar, elektrik alıp verir, gelin adayı damadı beğenir, kaynana gelini beğenmez, birinin “Hayır” dediğine diğeri “He” der, her evlilik “70 milyon”un onayından geçer.
 
İşte canlı yayında kısmet bekleyen Türkiye’nin hikâyesi!
 
SONGÜL KARLI SU GİBİ / FOX TV
 
Yaşlıların tercihi Songül’den yana
Songül Karlı FOX TV’de “Su Gibi” programında hafta içi her gün taliplileri evlendirmeye çalışıyor. Programdaki partneri eskiden Deniz Feneri programını sunan Uğur Arslan. Karlı ve Arslan haftada yaklaşık 16.5 saat yayındalar. Su Gibi, izdivaç programları içinde gençlerin en az rağbet ettiği program, zira bu programın yaş ortalaması diğerlerine göre yüksek. Su Gibi’de yaşlı talipler kısmet arıyor. Songül Karlı türkü söylüyor, Uğur Arslan şiir okuyor. Karlı’nın gafları, magazin gündemine konu oluyor. Canlı yayında çam devrilebiliyor. Mesela uzun boylu bir damat adayına, “Yavrum bu kadar uzuna genelde suladık diyorlar ya da çocukken altına çok işeyenler uzun olur derler... ” deyiveriyor.
 
Bugüne kadar 250 çifti evlendiren programdan sonra başına mutluluk yerine felaket gelenler de var. Mesela; 2009’da “Su Gibi”de evlenen Dişli çiftinin 6 ay sonra evlilikleri bir kâbusa dönüşüyor, Nazmi Dişli intihar ediyor. Sebep: Şiddetli geçimsizlik ve maddi sıkıntılar. Songül Karlı programda insanları evlendirmeye baş koyuyor, ama kendisi eşinden boşanmış, tek çocuk sahibi bir kadın.
 
Medya sitelerine göre, Songül Karlı ile Uğur Arslan’ın aylık kazançları 15 bin TL civarında. Karlı’nın seyircileri, bu programa gerçekten evlenmek için geldiklerini söylüyor. Onlara göre, “Esra’yla Zuhal’e gidenlerin amacı ünlü olmak.” Ama genel kanı, Songül Karlı’nın genç adaylara hitap etmediği yönünde; kaldı ki gençler de çok acımasız: “Songül Karlı zevksiz giyiniyor, ağır makyaj yapıyor, Su Gibi yaşlılara göre!” diyorlar. Programda psikolog yok, vicdanın sesi var!
 
ESRA EROL’DA EVLEN BENİMLE / ATV
 
Anne babası kız istemeye gidiyor
Her sabah Türkiye’de milyonlarca kişi “Esra Erol’da Evlen Benimle” programını izlemek için ekranlarının karşısına koşuyor. Şovun sunucusu Esra Erol sahnede çok rahat görünüyor, sahne arkasında programın iyi geçmesi için dua ediyor. Programın yönetmeni, canlı yayında tempo düştüğünde Esra Erol’un kulağına tüyolar fısıldıyor. İşaret verildiğinde izleyiciler ayağa kalkıp alkış tutuyor. Program gerçek bir evlilik maratonu. Esra Erol, evlilik programı sunmaya Flash TV’de başladı. Oradan Star TV’ye geçip bir ekran yıldızı haline geldi. Sonra kanalla yollarını ayırıp ATV’ye transfer olan Erol’un bölüm başına aldığı para 7 bin TL, aylık kazancı ise 140 bin TL.
 
Aslında Esra Erol, bireysel bir şov yapıyor. Programda adaylar arası çalınan parçalar bile duruma özel seçiliyor, Esra Erol zaman zaman göbek bile atıyor. Programa katılanlar; gençler ve güzeller. İzleyicisi, Erol’u çok profesyonel buluyor, zira seyirciyi çok güzel yönetiyor.
 
Erol için; “Samimi, doğal, çok duygusal, aileden biri” diyorlar. Programındaki psikologlar ise evlilik kurumunu ciddiye alıyor, katılımcıların ruh haline dair tespitler yapıyor. Hele bir de adaylar birbirini beğenirse, evlilik ortamı oluşursa Esra Erol’un annesi babası evlenenlere nikâh şahitliği yapıyor, kız istemeye gidiyor. Esra Erol adeta bu programda yaşıyor. Canlı yayında evleneceğini, hamile kaldığını açıklayan da o!
 
ZUHAL TOPAL’LA İZDİVAÇ / STAR TV
 
Programda evlenmek için boşanıp gelen var
Zuhal Topal, “Papatyam” dizisinin ilk bölümünde canlandırdığı evlilik programı sunucusu rolüyle beğeni kazanır. Star TV’de ekrana gelen “İzdivaç” programından Esra Erol’un ayrılması üzerine de yapımcıların aklına gelen ilk isim Zuhal Topal’dır. Esra Erol; Topal için, “O doğuştan oyuncu, ben doğuştan sunucuyum” dese de neredeyse Erol’cular Topal’cılar iki kampa ayrılmış durumda. Koyu Erol’cular, Topal’ın sunucu boşluğunu doldurmak için programa çıktığını düşünüyor. “Zuhal Topal’la İzdivaç”, bir “life style” programı olarak geçiyor. Doğru. Bu bir hayat tarzı. Topal, Star TV’de hafta içi her gün yaklaşık dört buçuk saatini, haftada ise en az 20 saatini evlilik programına ayırıyor.
 
Televizyoncuların söylediğine göre, Zuhal Topal’ın aylığı 40 bin TL. “Son bekârı da evlendirene kadar programa devam” diyen Topal, evlilik programlarını belli bir kesimin değil, herkesin izlediğini, kimsenin aşağılamaya hakkı olmadığını söylüyor. Evlendirdikçe mutlu oluyor. Günde en az 800 adet başvuru alıyorlar. Reyting için zaman zaman tansiyonu bizzat yükseltiyor, kavga ettiriyorlar. Oyunculuk temeli olduğu için Topal’ın mimiği bol, herkesle tek tek kontak kuruyor, psikoloğu Kaan Bey’in pek sevimli olduğu düşünülmüyor. Zuhal Topal’ın programına çıkıp da evlenebilmek için boşananlar, programa elinde 3 gün önceki boşanma kâğıdıyla gelenler var

Habertürk