Çöplükte bir yılda 6'ncı yangın

Balıkesir’in Bandırma İlçesi şehir çöplüğünde metan gazı sıkışması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının konut alanlarına sıçramaması için itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Çöplükte bir yılda 6ncı yangın
29 Ağustos 2014 Cuma 15:24 tarihinde eklendi.
Bandırma şehir çöplüğünde bugün öğle saatlerinde metan gazı sıkışması sonucu yangın çıktı. Şiddetli poyrazın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangının konutların bulunduğu alana sıçramaması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye müdürlüğüne bağlı ekipler yoğun çaba gösteriyor. Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Yangın sonrasında oluşan duman, ilçenin birçok yerinden görülürken, çöplükte barınan binlerce martı yangın sonrasında çöplük yanında bulunan tarlalara sığınmak zorunda kaldı.
 
Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, vahşi depolamanın yapıldığı şehir çöplüğünde çıkan yangının söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ay, "Bölgede etkili olan rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğüne ait itfaiye araçları ve Bandırma Belediyesine ait iş makinalarıyla yangına müdahale ediliyor" dedi.
 
Bandırma Şehir Çöplüğü'nde son bir yıl içerisinde beş kez yangın çıktı. Çöplükte en son, geçen temmuz ayında meydana gelen yangın güçlükle kontrol altına alınıp söndürülmüştü.