Çöplükteki kol ve bacağın sırrı çözüldü

ADANA'da çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde bulunan kesik kadın bacak ve kolunun Almanya'nın başkenti Berlin doğumlu 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Songül Erçil'e ait olduğu ortaya çıktı.

Çöplükteki kol ve bacağın sırrı çözüldü
07 Aralık 2016 Çarşamba 12:35 tarihinde eklendi.
ADANA'da çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde bulunan kesik kadın bacak ve kolunun Almanya'nın başkenti Berlin doğumlu 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Songül Erçil'e ait olduğu ortaya çıktı. Mersin'de denizde bulunan ve Songül Erçil'e ait olduğu sanılan kol bacak ve başı kesik kadın gövdesi de DNA testi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Songül Erçil'i öldürdüğü ileri sürülen 37 yaşındaki Fatih K. gözaltına alındı.
 
Adana'daki cinayet, geçen hafta sonu çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde kesik kadın bacağıyla bulunmasıyla ortaya çıktı. Arıtma tesisinde bulunan kadın bacağından sonra araştırma yapan polis, bir de sol kol buldu. Bu arada Mersin'in Silifke İlçesi'nde de denize atılmış olan başsız, kol ve bacakları olmayan kadın cesedi bulundu. Bulunan gövde de DNA testi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
 
Yapılan soruşturmayı genişleten polis, bulunan bacağı taşıyan kamyondan boşaltılan çöpleri tek tek inceledi. Gazete parçası, poşetler ve atık maddelerin içeriği ayrıldı. Ekipler bu yaptıkları ayrıntılı çalışmanın ardından kamyonun çöpü Sucuzade Mahallesi Obalar Caddesi'nden topladığı ortaya çıktı. Mahalleyi mercek altına alan ekipler, burada tek başına yaşayan ve son dönemde kaybolan kadın olup olmadığını araştırmaya başladı. 
 
Bölgedeki pansiyon ve otellere yönelen polis, Kasaplar Çarşındaki bir pansiyonda yalnız yaşayan Songül Erçil'den bir haftadan beri haber alınamadığını belirledi. Güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, genç kadının en son 30071 Sokak'ta görüldüğünü tespit etti. Bu sokakta çalışmalarını yoğunlaştıran cinayet masası dedektifleri, kahvede çırak olarak çalışan Fatih K.'nın, Erçil'in kaybolmasının hemen ardından Uşak'a gittiğini belirledi. Fatih K.'yı takip altına alan ekipler, şüpheliyi Adana'ya döndüğü otogarda gözaltına aldı.
 
CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
 
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Fatih K.'nın çalıştığı kahvede arama yapan Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü'ne ait ekipler, tuvalette kadına ait uzun saçlar buldu. Tuvaleti tarayan ekipler, mavi ışıkta ortaya çıkan yoğun kan lekesine rastladı. Bu deliller karşısında katil zanlısı Fatih K. suçunu itiraf etti ve cinayeti nasıl işlediğini anlattı.
 
Songül Erçil'in uyuşturucu almak için tuvaleti kullanmak istediğini öne süren Fatih K. ifadesinde, "Çıkmasını söyledim çıkmayınca tartıştık. Ben de boğdum. Öldüğünden emin olmak için kafasına çekiçle vurdum. Sonra cesedi ortadan kaldırmak için bıçak ve çekiç yardımıyla cesedi 5 parçaya ayırarak moloz çuvallarına koydum" dedi. Gözaltına alınan Fatih K.'nın sorgusu sürerken, Songül Erçil'in diğer ceset parçaların bulunması için çalışmalar sürüyor.
 
ÇOCUĞU ÖLÜNCE EŞİ İNTİHAR ETTİ 
 
Songül Erçil'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan Fatih K.'nın emniyetteki sorgusu sürerken, korkunç cinayetin işlendiği mahallenin sakinleri olay karşısında şoke oldu.
 
Fatih K.'nın 14 yıldan beri çalıştığı kahvehane ve barındığı kulübenin çevresindeki esnaf, onun cinayet işlediğine ihtimal vermediklerini söyledi. Soğukkanlılıkla suçunu itiraf ettiği belirtilen Fatih K.'nin psikolojik sorunları olduğunu ileri süren tanıyanlar, onun İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda çalışırken evlendiğini, dünyaya gelen oğlunun 2 aylıkken öldüğünü, eşinin intihar ettiği anlattığını söyledi.
 
Fatih K.'ya sahip çıktıklarını söyleyen bir kişi, "Bize bunları anlatıyordu. Eşi öldükten sonra hayata küsüp Adana'ya geldiğini söyledi. Biz de kahvede iş verdik, evimize girip çıktı. Çamaşırlarını yıkadık, karnını doyurduk. Bu kulübede 14 yıldan beri yaşıyordu. Duyunca şoke olduk" dedi.
 
 
 
Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)