Çorlu'da 'köpek' katliamı

Çorlu'nun Marmaracık beldesinde ihbar üzerine yapılan kazıda, zehirle öldürüldükten sonra toprağa gömülmüş 100'den fazla köpek leşi bulundu

Çorluda köpek katliamı
21 Nisan 2013 Pazar 18:07 tarihinde eklendi, 2.590 kez okundu.

 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne bağlı Marmaracık Beldesi'nde Doğayı, Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) üyelerinin 'köpekleri öldürüp, toprağa gömmüşler' ihbarı üzerine Çataklım mevkiinde kazı çalışması başlatıldı. Jandarma ekiplerinin kontrolündeki iş makinalarıyla yapılan kazıda telef olduktan sonra toprağa gömülen yüzün üzerinde köpek bulundu. 
 
Doğayı, Hayvanları Koruma Derneği üyeleri Çorlu İlçesine bağlı Marmaracık Beldesinde Belediye tarafından çok sayıda sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine harekete geçti. Dernek üyeleri Çorlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak kazı yapılması istedi. Bunun üzerine jandarma eşliğinde dernek üyeleri Marmaracık Beldesi Çataklım mevkiinde kazı çalışması yaptı. İş makinalarıyla yapılan kazılarda toprağa gömülü olarak yüzün üzerinde köpek ölüsü bulundu. 
 
BUNU YAPAN BİR İNSAN OLAMAZ 
 
DOHAYKO Çorlu İlçe Temsilcisi Gönül Sönmez, köpeklerin öldürüldükten sonra toprağa gömülmüş olarak bulunduğunu ifade ederek, "Bir vatandaşımız bize bir ihbar yaptı. Biz 2 gün önce yine bu bölgede yaptığımız araştırmada savcılığın talimatıyla köy içinde arama yaptık. Gömüldükleri yerde baktık, ancak bulamadık. Bizden önce bir haber alınıp hayvanlar kaçırıldı. Daha sonra buraya gömüldüklerini tespit ettik. Bunu yine bize ihbar eden kişi söyledi. Duyarlı bir vatandaşımızdı. Nitekim görüntü ortada. Şuanda hala köpek leşleri çıkartılıyor. Gerekli prosedürü takip ediyoruz. Davacı şikayetçi olduk. Gereken neyse her şey yapılacak" şeklinde konuştu.
 
BELEDİYE BAŞKANI: BİZİM İLGİMİZ YOK 
 
Marmaracık Belde Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Bulut, olaydan yeni haberdar olduğunu ifade ederek, "Köpeklerin nerede nasıl bulunduğunu yada öldürüldüğünü bilmiyorum. Bizim belediyemizle bir ilgisi yoktur" dedi.
 
Gömüldükleri yerden iş makinalarıyla çıkarılan köpek leşlerinden veteriner ekipler tarafından örnek alındı. Numuneler incelenmeye alınırken, köpeklerin yeniden toprağa gömüleceği öğrenildi. Olayla ilgili jandarmanın başlattığı soruşturması sürüyor. 

DHA