Çorum'da tüp patladı: 4 yaralı

Çorum'da bir gecekonduda çıkan yangında evde mahsur kalan kadın ile 3 yaşındaki torununu kurtarmak için 2 kişi alevlerin arasına daldı. Bu sırada mutfak tüpünün patlamasıyla, mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen 4 kişi hastanede tedaviye alındı.

03 Aralık 2013 Salı 21:14 tarihinde eklendi.
 
Olay, Gülabibey Mahallesi Orta Kapaklı bağları 54. Sokakta meydana geldi. 55 yaşındaki Nurten Aydın ve 3 yaşındaki torunu Emirhan Açıkgöz, evde oturdukları sırada elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin odalarını sardı.

Evden alevlerin yükseldiğini görenler itfaiye ve sağlık görevlilerine haber verdi. Yangın sırasında torunuyla alevlerin arasında kalan Nurten Aydın’ın yardım çığlıkları üzerine 32 yaşındaki Murat Tuncay ve 35 yaşındaki Zafer Yılmaz alevlerin arasına daldı.

2 kişinin eve girip mahsur kalan kadını ve torunu kurtarmaya çalıştıkları sırada evin giriş kısmında bulunan mutfak tüpü büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada odanın duvarı yıkıldı. Mahsur kalan 4 kişiyi olay yerine gelen sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri kurtardı.
 
İtfaiye ekipleri alevleri söndürmek için çaba harcarken dumandan etkilenen Nurten Aydın, torunu Emirhan Açıkgöz, Murat Tuncay ve Zafer Yılmaz ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir saatlik çalışma sonucu itfaiye alevleri kontrol altına alırken ev kullanılamaz hale geldi.
 
İtfaiye görevlileri evde yaptıkları incelemede 3 mutfak tüpü ve 1 piknik tüpü bularak dışarıya çıkardı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA