"Çözüm meselesine pozitifiz"

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren heyeti bugün Batman'da temaslarda bulundu.

Çözüm meselesine pozitifiz
02 Eylül 2013 Pazartesi 18:56 tarihinde eklendi.
Heyet başkanı İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, bölgede kendilerine yeterince anlatamadıklarını belirterek, "Çözüm meselesine pozitifiz" dedi.
 
CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren heyet üyeleri bugün zmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığında Batman'da bir dizi temaslarda bulundu. Ankara Milletvekili Levent Gök, Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, PM üyeleri Hüseyin Yaşar, Cemil Yıldırım, Tekin Bingöl ve Halil Toraman'ın da aralarından bulunduğu heyet kentte sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
 
Milletvekili Oğuz Oyan, "CHP, özgürlükler ve demokrasinin partisi olarak kendisini bölgede anlatacaktır. Bugün Batman'dayız. Bitlis ve Muş illerinin ardından haftaya Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'e gideceğiz. CHP'nin bu bölgede kendisini yeterince anlatamadığını düşünüyoruz. Kim ne derse desin, biz daha fazla demokrasi için uğraşıyoruz" dedi.
 
Bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin, "CHP neden ana dilde eğitime karşı çıkıyor?" sorusunu yanıtlayan Oyan, "Biz Türkiye partisiyiz. Türkiye'nin genelini de düşünmek zorundayız. Bu talebi gerekirse tekrar gözden geçiririz. Yıllardır Kürt meselesi üzerine kafa yoran bu parti, çözüm meselesine pozitifdir. Fakat hiçbir tarafında olmadığımız çözüm meselesinde AK Parti iyi yapıyor, 'bravo' diyemeyiz.

BDP'den ciddi bir farkımız var Gezi'yle ilgili. Biz, AK Parti'nin devrilmesini istiyoruz. Her demokratik ülkede iktidarları istifaya zorlama vardır. BDP siyaseti, çözümü AK Parti'de bulacağını sandığı için 'AK Parti zayıflamasın' diyor. Bu nedenle de Gezi'de yanlış yaptı. Cemil Bayık, geçenlerde 'Gezi'de yanlış yaptık ama AK Parti'nin zayıflamasını istemiyoruz' diyor. Biz ise AK Parti bir daha iktidar olmasın diye uğraş veriyoruz" dedi.

DHA