"Çözüm süreci hayvancılığa katkı sağlıyor"

Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yol güzergahında bulunan Bitlis Belediye'sine geçerek Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile makamında bir süre görüştü.

Çözüm süreci hayvancılığa katkı sağlıyor
29 Temmuz 2013 Pazartesi 22:20 tarihinde eklendi.
Buradan Bitlis Valiliği'ne geçen Bakan Eker'i Bitlis Valisi Veysel Yurdakul kapıda karşıladı. Vali Yurdakul'un makamında bir süre dinlenen Bakan Eker, çözüm sürecinde bölgeden büyük destek aldıklarını söyledi.
 
'ÇÖZÜM SÜRECİ HAYVANCILIĞA BÜYÜK KATKI SUNUYOR'
 
Daha önce bakanlık bürokratlarının bölgede incelemeler yaptığını belirten Bakan Eker, bakanlık faaliyetleri ile ilgili raporlar hazırlandığını söyledi. Bakan Eker, "Bakanlığımızın çalışmaları ile ilgili bölgedeki illere geziler düzenliyoruz.

Sektörde çalışanlarla görüşmeler yaparak çeşitli incelemelerde de bulunuyoruz. Daha önceden Bitlis'e gönderdiğimiz bürokratlarımız buraya gelerek ön çalışma yaptılar. Sektörde çalışanlarla bir araya gelerek rakamsal verileri ortaya çıkardılar. Biz de bu verileri hep birlikte Bitlis'te değerlendireceğiz. Gerek büyükbaş ve gerekse küçükbaş hayvan sayısında bizim hükümetimiz dönemince ciddi bir gelişme var. Bizim özellikle üstünde durduğumuz konu, hayvansal ve tarımsal ürünlerin geliştirildiği, işlendiği, paketlendiği tesislerin artırılmasıdır.

Yani tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesini önemsiyoruz. Bitlis'te bizim şu anda biten ve yatırımı devam eden 62 adet tesisimiz bulunmaktadır. Bunların tamamı bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği verdiği tesislerdir. Çözüm süreci başarıya ulaşırsa bölgede ciddi yatırımlar olacak. Çözüm süreci sadece akan kanın durması anlamına gelmiyor.

Burada tarım ve hayvancılığın da artmasına neden olacak. Çözüm süreci özellikle hayvancılık açısından önemlidir. Huzur ve güven ortamı ile birlikte vatandaşlarımızın dönüp Bitlis dışından gelerek yatırım yapması hem de mevcut mera ve yaylalarımızdan daha fazla istifade edilmesi söz konusu olacaktır" dedi.
 
Açıklamanın ardından Bitlis Valisi Veysel Yurdakul günün anısına Bakan Eker'e Ahlat Bastonu hediye etti. Daha sonra partisince verilen iftara katılan Bakan Eker geceyi Bitlis'te geçirecek.

DHA