Cübbeli Hoca'yı rahatlatacak ifade

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün yargılandığı davanın müştekisi Faslı İmanee Lemghari talimat ile Fas’ta ifade verdi.

Cübbeli Hocayı rahatlatacak ifade
26 Haziran 2013 Çarşamba 17:27 tarihinde eklendi.
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari’nin ifadesi ulaştı.
 
Mahkeme, Ünlü'nün, "cinsel saldırı, haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" iddiaları ile yargılandığı davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari ve Fatma Zohra’nın ifadesinin alınması için Fas adli makamlarına talimat yazmıştı. 
 
Soruşturma kapsamında Ünlü’den şikayetçi olan ancak daha sonra bu şikayetlerinden vazgeçen müştekilerden Faslı İmanee Lemghari’nin ifadesi mahkemeye ulaştı. İfadesinde ilginç bilgiler veren Lemghari, Türkiye’de imam nikahı ile evlendiğini belirtti. İmam nikahı evlendiği kişinin ise, aynı davada eşi Kadriye Sezek ile birlikte yargılanan Barış Sezek...Evli olan Barış Sezek ile Kazablanka’da tanıştığını belirten Lemghari, Sezek ile İstanbul’a geldiğini belirtti. İstanbul’da Sezek ile imam nikahı kıyıldığını belirten Lemghari, imam nikahı sırasında Sezek’in karısı Kadriye Sezek’in de yanlarında olduğunu belirtti. İmam nikahında çevredekilerin ‘baba’ diye hitap ettiği daha sonradan isminin Ahmet Mahmut Ünlü olduğunu öğrendiği kişinin de olduğunu belirten Lamghari, “Bu kişi fatiha okudu. Bana Barış Sezek ile evlenmek istiyor musun diye sordu." dedi. Barış Sezek ile imam nikahının ardından başka bir eve giderek cinsel birliktelik yaşadığını belirten müşteki Lemghari, soruşturma kapsamında "Cübbeli bizimle birlikte oldu" yönündeki sözlerini de yalanladı ve o ifadeyi Türk polisinin baskı uygulayarak zorla imzalattığını söyledi. 
 
Davanın diğer müştekisi Fatma Zohra’nın ise ifadesi bekleniyor. Ünlü’nün de aralarında bulunduğu sanıkların İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına yarın devam edilecek.

DHA