Cübbeli'nin davasında tutuklu sanık kalmadı

Kamuoyunda, 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu davada tutuklu son sanık da tahliye edildi.

Cübbelinin davasında tutuklu sanık kalmadı
26 Mart 2013 Salı 12:05 tarihinde eklendi.

 

Kamuoyunda, 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu davada tutuklu son sanık da tahliye edildi. 
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ünlü ile birlikte 6 tutuksuz sanık ile tutuklu sanık Barış Sezek katıldı. Duruşmada Savunma yapıp yapmayacağı sorulan Ünlü, söyleyecek bir şeyi olmadığını belirtti. Hakimin sağlığını sorması üzerine Ünlü, iyi olduğunu söyledi. 
 
Tutuklu sanık Barış Sezek tahliye talebinde bulundu. Yazılı savunma veren Sezek’in avukatları da tahliye talep etti. Duruşma sonunda ara kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Sezek’in tahliyesine karar verdi. Sezek’in tahliye edilmesiyle davada tutuklu sanık kalmadı. 
 
Adliye çıkışında İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi sorulan Ünlü, “Ne anlayım ben İsrail’den. Ne haberim var? Bir şeyden haberim yok. Mahkememizle uğraşıyoruz, derdimiz çok.” cevabını verdi. Ünlü Çözüm süreciyle ilgili de , “Hiçbir şey takip edemiyorum. Bir şeyden haberim yok Allah vatana millete her şeyi hayırlı yapsın. Bizim duamız budur başka duamız yok. Biz sadece duacıyız yetki mercii değiliz. Elimizde bir şey yok. Ancak dua elimizden gelir.” diye konuştu. 
 
 
 
 

CİHAN