Çubuk'ta parklar ve caddeler çiçek açtı

Baharın gelmesiyle çalışmalarına hız veren Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarda yetiştirilen yaklaşık 80 bin adet mevsimlik çiçeği ilçedeki çeşitli alanlara dikti.

Çubukta parklar ve caddeler çiçek açtı
11 Haziran 2013 Salı 15:48 tarihinde eklendi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı 40 kişilik bir ekiple parklar, ana arterlerdeki refüjler ve kavşaklar yeşillendirilirken, mevcut parkların bakımları da yapılıyor. Çubuk'un toprak yapısına uygun bitkiler ve çiçeklerle çalışmaları sayesinde parklar uzun süre yeşil kalıyor. Sezon başından bu yana kesim ve budama işlemi gerçekleştiren ekipler, hem ağaçların hastalıklı kısımlarını budayarak sağlıklı kısmı muhafaza etmek hem de kentsel yapıyı korumak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, her yıl düzenli olarak yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının bu yıl da genişleyen yeşil alanlara paralel olarak, kapsamlı biçimde gerçekleştirildiğini ifade etti. Yaklaşık 3 ay önce başlayan bakım ve yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Özden, park ve bahçe ekiplerince seralarda yetiştirilen ilçenin iklimine ve toprağına uygun bitkilerin dikimlerinin devam ettiğini belirtti.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla kentin güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Özden, özellikle gençlere seslenerek,’’Kentimizi sevelim, kirletmeyelim, kamu malına zarar vermeyelim ve çevremizi temiz tutalım’’ dedi


CİHAN