Çukurova'da sanat dolu günler başladı

Çukurova Sanat Girişimi'nce 'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele' sloganı ve 'barış' temasıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Çukurova Sanat Günleri' (UÇSG) başladı.

Çukurovada sanat dolu günler başladı
20 Mart 2013 Çarşamba 20:34 tarihinde eklendi.

 

 
Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle, Adana, Mersin, Antakya, Tarsus ve Silifke'de eşzamanlı gerçekleştirilecek UÇSG için, çok sayıda şair, yazar, çizer, müzisyen, fotoğraf sanatçısı ve davetlinin katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda açılış töreni yapıldı.

23 Mart'a kadar sürecek UÇSG kapsamında ücretsiz olarak panel, atölye çalışmaları, imza günleri, film gösterimleri, söyleşi, sergi, şiir ve müzik dinletisi gibi 103 sanatsal etkinliğin yapılacağını duyuran UÇSG Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, Çukurova Bölgesi'nin dünyanın en önemli 3 deltasından birisi olduğunu vurguladı. UÇSG'nin bilinçli olarak nevruz kutlamalarına denk getirildiğini kaydeden Yiğenoğlu, "Dünyanın her yerinde nevruz değişik etkinliklerle kutlanır. Dünyanın her yerinde bu kutlamalar barış atmosferinde geçerken, son yıllarda maalesef savaş nedeni sayılıyor. Biz bu etkinliklerde tema olarak barışı belirledik" dedi.
 
"İNATLA SÜRDÜRECEĞİZ'
 
UÇSG'yi inatla ve inançla sürdüreceklerini vurgulayan Yiğenoğlu, "Kimseden destek görmesek de bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki, biz bu alandan çekilirsek sanat ranta kurban gidecek. Buraya gelen sanatçı dostlara ve katılımcılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Törende konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Mustafa Köz de, etkinliklere katılım azlığına değinerek, sanatsal etkinliklerin nicelik olarak değil nitelik açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. "Önemli olan böyle etkinlikleri inatla sürdürmektir" diyen TYS Başkanı Köz, UÇSG için emek veren herkese teşekkür etti.
 
ERMAN ARTUN ÖDÜLÜNÜ ALDI
 
Etkinliklerle ilgili hazırlanan 15 dakikalık görsel sunumun ardından, UÇSG'nin düzenleyicisi Çukurova Sanat Girişimi tarafından bu yıl 5'incisi verilen Çukurova Ödülü'ne layık görülen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun'a ödülü verildi.
 
'Halk kültürüne yaptığı katkılar' dolayısıyla ödüle değer görülen ve Prof. Dr. Yusuf Gürçınar'ın elinden ödülünü alan Artun, "Merak etmeyin, halk kültürü için çalışıyoruz. Çocuklar yetişiyor. Gözünüz arkada kalmasın. Bu çabalarımız sürecek" dedi. 'KAM Müzik Sanatçıları' Erdal Akpınar, Hasan Pekyen ve Ali Okutan mini bir konser verdiği törende, 'Redfotoğrafçılık ve Türkiye Yazarlar Sendikası' tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Göz - el Emek - Yorum Fotoğrafları Sergisi' izlenime sunuldu.

DHA