'Cumhurbaşkanı büyük onur duyar'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday olacağı tartışmasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Arınç, Başbakanımız adaylığını koymak isterse, Cumhurbaşkanımız bundan büyük onur duyacak" dedi.

Cumhurbaşkanı büyük onur duyar
19 Nisan 2014 Cumartesi 14:31 tarihinde eklendi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Şuan ki şartlarda siyaset ilgili planım yok” şeklindeki sözleri ile ilgili olarak, “Biz inanıyor ve biliyoruz ki, Sayın Başbakanımız, bu istişarelerin sonunda Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir.” dedi. 
 
Bülent Arınç, yerel seçimlerin ardından ikinci kez seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek başarı diledi. Seçimlerde 2 ilçe dışında tüm ilçeleri kazandıklarını hatırlatan Arınç, seçimlerin kendileri açısından başarılı sonuçlandığını kaydetti. Önceki gün Ankara’da genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değerlendirildiğini ifade eden Arınç, Mayıs ayı ortalarında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşmenin ardından kararını açıklayabileceğini vurguladı. 
 
Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç’a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Şuan ki şartlarda siyaset ilgili planım yok” şeklindeki sözleri soruldu. Bunun yeni bir olay olmadığını belirten Arınç, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu konuyu birlikte görüşeceklerini daha önce söylediklerini hatırlattı. 
 
“BAŞBAKAN ADAY OLURSA GÜL DESTEKLEYECEKTİR”
 
Cumhurbaşkanı Gül’ün dün yaptığı konuşmanın önceki konuşmalardan çok farklı bir yönü olmadığını vurgulayan Arınç, şunları dile getirdi: “Bunu farklı yorumlamaya da gerek yok. Ben de bazen konuşmalarımda söylüyorum ki, Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız 2 arkadaş ve geçmişte bu partiyi kuranların önde gelenlerinden ikisi olarak, birbirlerinden başbakanlığı devralmış insanlar olarak ve cumhurbaşkanlığı adaylığını, bizzat Sayın Başbakanımızın açıkladığı bir insan olarak, geçmiş hukuka dayanan çok samimi, çok dürüst ilişkileri var. Ve biz inanıyor ve biliyoruz ki, Sayın Başbakanımız, bu istişarelerin sonunda Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını koymak isterse, Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir.” 
 
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI ÜZÜYOR OLABİLİR”
 
Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı yönündeki sorular değil başka ihtimallerin da konuşulduğuna dikkat çeken Arınç, şöyle devam etti: “Bence bu konu, her 2 tarafı da rencide edecek ve bulundukları konumlarda kendilerini rahatsız edecek bir düzeye gelmemeli. Yani Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacaksa, bu karara varacaksa ve halkımızda bunu onaylayacaksa, bildiğiniz gibi başka adaylar da olacak ve seçim halk tarafından 2 turda yapılacak. Halkın da bunu onaylaması halinde AK Parti’nin başında 2015’e kadar kimin başbakan kalacağı, 2015'ten sonra partinin nasıl bir şekillenmeye gideceği tartışılıyor. Bu tartışma anlamsız değil. AK Parti, 3 dönemdir iktidar, oylarını sürekli artırıyor. Bu başarı nasıl devam edecek. Kimlerle devam edecek. Herkesin bunları düşünmeye hakkı var. Ancak bu hesaplar yapılırken, Sayın Cumhurbaşkanımızı her hangi birisi olarak bu meselenin içinde bir aktör olarak düşünmek veya çeşitli ihtimallerin içinde onun da ismini geçirmek belki Sayın Cumhurbaşkanımızı üzüyor olabilir. Ben kendisini asgari 1991’den beri tanıyan bir dostu olarak onu çok iyi anlayabiliyorum. Onun bu duruşuna, bu sözlerine çok iyi hak veriyorum. Lütfen herkesin de ona saygı gösterme konusunda hiçbir eksikliği olmasın.” 
 
 “VERECEĞİ KARARI HEPİMİZ SAYGI İLE TAKİP EDECEĞİZ”
 
Abdullah Gül’ün son 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı dönemini büyük bir başarı ile geçirdiğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa da tanınan görevlerini büyük bir başarı ile yapmış, hepimizin taktir ettiği çok saygın bir isimdir. Vereceği kararı hepimiz saygı ile takip edeceğiz. Sayın Başbakanımız ile bir araya mutlaka gelecek ve önemli bir karar verecekler. Biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz. Kendisi ile her zaman görüşmekte ve bazı konularda istişare etmekteyiz. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar derin saygı duyduğumuzu ve onu ne kadar iyi anladığımızı bir kere daha takdir etmek isterim.”