Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Erdoğan, Davutoğlu'nun kabine listesini onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici Bakanlar Kurulunu onayladı
28 Ağustos 2015 Cuma 20:19 tarihinde eklendi.
Başbakan Davutoğlu kabine listesini açıkladı. Başbakan Yardımcılıklarına Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz ile Tuğrul Türkeş getirildi.
 
ANKARA (AA) - Geçici Bakanlar Kurulunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Cenap Aşçı, İçişleri Bakanlığına Selami Altınok, Kalkınma Bakanlığına Müslüm Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığına Yalçın Topçu, Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek getirildi.
 
Milli Eğitim Bakanlığına Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanlığına Vecdi Gönül, Orman ve Su İşleri Bakanlığına Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Feridun Bilgin getirildi.
 
Adalet Bakanlığına Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ayşen Gürcan, Avrupa Birliği Bakanlığına Ali Haydar Konca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Ahmet Erdem, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına İdris Güllüce, Dışişleri Bakanlığına Feridun Sinirlioğlu, Ekonomi Bakanlığına Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Ali Rıza Alaboyun, Gençlik ve Spor Bakanlığına Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Kudbettin Arzu getirildi.
 
Başbakan Yardımcılıklarına da Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz ile Tuğrul Türkeş getirildi.

Anadolu Ajansı