Cumhurbaşkanı Gül'ün Celal Bayar mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın vefat yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “‘Galip Hoca’ kimliğiyle istiklal mücadelesinde üstün bir gayret gösterdi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gülün Celal Bayar mesajı
22 Ağustos 2014 Cuma 11:52 tarihinde eklendi.

Celal Bayar’ın, siyasi tarihin seçkin şahsiyetlerinden biri olarak, ülke ve millete takdirle hatırlanan hizmetlerde bulunduğunu belirten Abdullah Gül, şöyle devam etti: “‘Galip Hoca’ kimliğiyle istiklal mücadelesinde üstün bir gayret gösteren, daha sonra Cumhuriyet’in kuruluşunda ve gelişme sürecinde önemli görevler üstlenen Celal Bayar, aziz milletimizin yücelmesi için inançla çalışmıştır. Celal Bayar, Türkiye’nin modern bir ülke olarak kalkınması, demokratik, ekonomik ve siyasi bakımdan güçlenmesinin yanı sıra, çok partili demokratik hayata geçişte yüklendiği misyon ile tarihimize damgasını vurmuştur. Milletimiz, girdiği tüm mücadelelerden, çalışkanlığı, azmi, güçlü iradesi ve demokrasiye olan inancı sayesinde başarıyla çıkan Celal Bayar’ı daima saygıyla yad etmektedir.”

Gül, ebediyete irtihalinin 28. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı, değerli devlet ve siyaset adamı Celal Bayar'ı şükran ve rahmetle andı, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti. 


CİHAN