Cumhurbaşkanı'ndan ültimatom

Libya Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf el-Magarif, ülkedeki tüm milislerin hükümet otoritesi altında bir araya gelmeleri ya da dağılmaları emrini verdi.

Cumhurbaşkanından ültimatom
23 Eylül 2012 Pazar 21:00 tarihinde eklendi.

El Magarif, gazetecilere yaptığı açıklamada, öldürülen devrik lider Muammer Kaddafi yönetiminden sonra ülke çapında devlete ait tesislerin ve semtlerin güvenliğini sağlamaları için, zayıf merkezi hükümetin güvendiği milislerin, ulusal otorite şemsiyesi altında toplanmaları ya da dağılmaları gerektiğini söyledi. 

     
Bingazi'deki, ''Ortak operasyonlar odası''nın, yetki sahibi çeşitli silahlı askeri birlikle ordu arasında koordinasyon sağlayacağını ifade eden Magarif, meşru olmayan milislerin yasaklanacağını, ordu ve askerin bu silahlı örgütlerin kışlalarının kontrolünü ele alacağını bildirdi. 
   
 Resmi LANA ajansının haberinde de ordunun, başkent Trablus'ta ve diğer şehirlerde orduya ait kamplar, ileri karakollar ve kışlaları kullanan tüm silahlı örgütlerden buraları teslim etmelerini istediği, talebin geri çevrilmesi halinde güç kullanılacağı uyarısında bulunduğu belirtildi. 
   
 Bingazi'de, cuma günü yaklaşık 30 bin kişi milislere karşı gösteri düzenlemişti. Gösterilerin ardından milis karargahlarına yönelik baskınlar sırasında çıkan çatışmalarda 4 kişi ölmüştü.