"Cumhurbaşkanı'nın jet hızıyla imzalaması manidar"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Meral Akşener, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 15 ilin özerkliğinin ilan edileceğinin son günlerde dillendirildiğini ve vatandaşların ona göre oy kullanmaları gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanının jet hızıyla imzalaması manidar
28 Şubat 2014 Cuma 18:51 tarihinde eklendi.

Akşener, "Başbakan'a düşen iş yargı yoluyla aklanma yolunu açmalıdır. Türkiye milleti böyle bir şeyi hak etmiyor. Dünyanın bütün önemli gazetelerinin başlıklarında Sayın Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen o konuşmayla çalkalanıyor." diye ifade etti.

MHP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Meral Akşener, partisinin belediye başkan adayı proje tanıtımı için Amasya’ya geldi. MHP İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan Meral Akşener, son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara da değindi. Akşener, AK Parti’ye oy veren vatandaşların adeta bir travma yaşadıklarını ifade etti.

Akşener, “Bizler bir başka partili olarak şok yaşadık ki bu ülkenin tarihinde asla bir vatandaş oy versin veya vermesin, bu ülkenin başbakanının böyle bir konuşma yapabilir olmasını kabul etmesi mümkün değildir. Bu iddia ya doğruysa? Konusu insanımızı müthiş etkilemiş durumdadır. Başbakanlık makamını deruhte eden bir kişinin bu manada bir konuşmasının olabileceğini dahi düşünmek insanların moralini sıfır etmiş durumdadır. Burada işin 'yaptın yapmadın' boyutunun dışında Sayın Başbakan bu milletin ruh sağlığı açısından, kedisine oy veren seçmenin inancı, ruh sağlığı ve bu ülkeye olan umudu açısından gereğini yapması lazım.

Dört bakan çocuğuyla başlayan ve kendisiyle devam eden bu yolsuzluk, hırsızlık, çalma çırpma konusunda gerçekten vatandaşımızın, milletimizin kalbini ferahlatacak bir yol tutma zorunda, aksi taktirde genel başkanımızın ifade ettiği iç bütünlüğümüz bozulur, iç barışımız bozulur.

Başbakan'a düşen iş yargı yoluyla aklanma yolunu açmalıdır. Türkiye milleti böyle bir şeyi hak etmiyor. Dünyanın bütün önemli gazetelerinin başlıklarında Sayın Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen o konuşmayla çalkalanıyor. Anadolu’da bir söz vardır ‘İşi gargaraya getirmek’ diye. Laf kalabalığı ile işin üzerini örtüp, vatandaşı Türkiye ile ilgili ümit etme, umutlu olma, milletimizin bu umudunu ortadan kaldırma hakkı kimsede yoktur.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NIN JET HIZIYLA İMZALAMASI MANİDAR”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Adalet Bakanlığı emrine verilmesini “Facia” olarak nitelendiren Akşener, “2010’da ne yapıldı? Referandum yapıldı. Bu referandumda AKP’nin çıkardığı Anayasa değişikliği referanduma gitti ve vatandaşımıza, milletimize propaganda olarak demokratikleşmeye yönelik çalışma olduğu söylendi ve o iddia ile de sonuç alındı.

Şimdi nasıl oluyor? Kanun yapma yetkisi Meclis’in, uygulayacak olan hakimler yürütmenin. Böyle bir şey olabilir mi? Son dönemlerdeki günlük kelime ile söylüyorum, Cumhurbaşkanı’nı jet hızıyla imzalaması manidar.” diye konuştu.

“O GÜN İLE BUGÜN ARASINDA SADECE AKTÖRLER DEĞİŞTİ”

28 Şubat’ta yaşanan olaylara da değinen dönemim İçişleri Bakanı Meral Akşener, “28 Şubat MGK toplantısında, 18 maddelik bir tasfiye kararı çıkmıştı. Bugün iş başında bulunan arkadaşlar, Rahmetli Erbakan hocayı yeterince direnmemekle suçlamışlardı. Allah’ın sopası yok. Bir gün evvelki MGK toplantısında bir karar çıktı.

O günün Refah Partililerin savunduğu dille söylüyorum. Silahların gölgesinde yumuşatılmaya gayret edilerek imzalanmış metnin, bu sefer Rahmetli Erbakan’ı suçlayan bu ekiple yeniden irtica kovalamaya başlıyor. Haksızlık yaparsın yaparsın böyle ayağına dolanır. Dolayısıyla o gün ile bugün arasında sadece aktörler değişti. Dün askerler vardı, belinde silah vardı, ondan korkuldu deniliyordu, bugün belde silah yok ama milli iradenin temsilcileri bir karar verdi, irticai örgüt suçlaması. En son ki MGK toplantısında alınan çok enteresandır.” ifadelerini kullandı.


CİHAN