Cumhurbaşkanları ekonomik işbirliğini vurguladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzetbegoviç arasında gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanları ekonomik işbirliğini vurguladı
15 Şubat 2012 Çarşamba 18:27 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Gül ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmede, ziyareti sırasında gösterilen yakın ilgi ve sıcak misafirperverlik için teşekkür etti. İzetbegoviç, Türkiye'nin her zaman Bosna-Hersek'in yanında yer aldığını ve Balkanlarda barış ve istikrarı pekiştiren politikalar izlediğini ifade etti. 
    
Bosna-Hersek'in AB ve NATO üyelik süreçlerinin başarıyla tamamlanmasının, Balkanlarda barış ve istikrarın kalıcı hale getirilmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan İzetbegoviç, ülkesinde ana devlet düzeyindeki hükümetin zorlu bir sürecin ardından ve biraz geç kurulmuş olmasına karşın son derece profesyonel bir yaklaşımla gayet iyi işlediğini ve Bosna-Hersek'in önündeki sorunları çözme kapasitesini göstermeye başladığını belirtti. 
    
Başta tarım sektörü olmak üzere, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi İzetbegoviç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker görüşmelerinin gündeminde de bu konuların olacağını aktardı. 
    
Cumhurbaşkanı Gül ise Bosna-Hersek'te ana devlet düzeyindeki hükümetin kurulmasından duyulan memnuniyeti dile getirerek, 2011 yılı bütçesiyle ilgili anlaşmazlığın dün çözüme kavuşturulmasının ve Türkiye ile Bosna-Hersek arasında Geri Kabul Anlaşması imzalanmasının da ayrı bir memnuniyet kaynağı olduğunu söyledi. 
    
Tarım başta olmak üzere, ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, turizm alanının da işbirliğine açık olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de Bosna-Hersek kökenli birçok iş adamı bulunduğunu kaydederek, Türk iş çevrelerini Bosna-Hersek'te daha fazla yatırım yapmaları için her zaman teşvik ettiklerini vurguladı. 
    
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin üç üyesinin birlikte Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Konsey üyelerini bir kez daha topluca Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.