Cumhurbaşkanlığı bisiklet Turu tamamlandı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8. ve son etap olan İstanbul-Avrupa'dan Asya'ya etabı sona ererken, ferdi genel klasmanda Konya Torku Şekerspor takımından Bulgar sporcu Ivailo Gabrovski birinci oldu.

Cumhurbaşkanlığı bisiklet Turu tamamlandı
29 Nisan 2012 Pazar 17:31 tarihinde eklendi, 2.001 kez okundu.

 

Sultanahmet Meydanı'nda startı verilen ve 121 kilometre katedildikten sonra Caddebostan Sahili'nde finişi görülen 8. etabın ardından, 3. etapta aldığı ferdi genel klasman liderliğini bırakmayan Konya Torku Şekerspor takımı sporcusu Bulgar Gabrovski, toplamda 28 saat 48 dakika 10 saniyelik derecesiyle ilk sıradaki yerini kaptırmayarak yarışı kazanmayı başardı.
 
Ferdi genel klasmanda Ivailo Gabrovski'nin 1 dakika 33 saniye arkasından Pro Team Astana takımından Kazak sporcu Alexandr Dyachenko ikinci, 1 dakika 38 saniye gerisinden Caja Rural ekibinin Bulgar bisikletçisi Danail Andonov Petrov ise üçüncü sırayı aldı.
 
Cumhurbaşkanı Gül: Gerçekten Türkiye çok güzel tanıtılıyor
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu vasıtasıyla Türkiye'nin çok güzel tanıtıldığını söyledi.
 
48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul'da yapılan 8. ve son etabından sonra düzenlenen ödül törenine katılan Gül, yayıncı kuruluş TRT'ye açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, turun bu sene ilk defa İstanbul'da tamamlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
 
''Gördüğüm kadarıyla çok da ilgi var. Biz de gelirken gördük, bütün yollar, Bağdat Caddesi tamamen dolmuş. Türkiye'nin en güzel yerleri tabii buralar. İstanbul'u, Türkiye'yi, bütün Akdeniz kıyılarını, Ege kıyılarını işte bu tur vasıtasıyla bütün dünyaya tanıtılmış oldu. Duyduğum kadarıyla 130'un üstünde ülkede canlı yayınla bu tur verildi. Gerçekten Türkiye çok güzel tanıtılıyor. Ayrıca uluslararası ilginin giderek çok daha fazla olduğunu söylediler bana. Bundan da memnunum. 2014 yılında 50.'sini yapacağız. İnanıyorum ki artık o zaman dünyanın en önde gelen birkaç bisiklet turnuvasından birisi olur. Arkadaşlar şu anda derecesinin çok yükseldiğini söylüyorlar. Çok memnunum, Türkiye'yi çok güzel tanıttığı için.''
 
Gül, turda ferdi genel klasmanda Konya Torku Şekerspor takımından Bulgar Ivailo Gabrovski'nin birinci olmasıyla ilgili olarak da ''Zaten bisiklet sporunun en yaygın olduğu yer Konya. Bildiğim kadarıyla bisiklette Türkiye şampiyonları hep oradan çıkıyordu. Bu da ayrıca çok güzel olmuş doğrusu'' dedi.