'Cumhurbaşkanlığı Sarayı huzurevi olsun'

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın huzurevine çevrilmesini önerdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı huzurevi olsun
01 Şubat 2015 Pazar 20:34 tarihinde eklendi.
MHP Manisa İl Başkanlığı kongresi Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde yapıldı. Mevcut İl Başkanı Tanju Balatlı'nın tek aday olduğu kongreye MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, MHP'li belediye başkanları, il ilçe başkanları ve partililer katıldı. İl Başkanı ve başkan adayı Tanju Balatlı, Manisa'da yerel seçimlerde yakaladıkları başarıyı genel seçimlerde de sürdüreceklerini ifade etti.
 
Kongrede konuşan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelecek Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde başarılı olmak için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Ergün, özellikle kadınlardan ve gençlerden çok çalışmalarını istedi. Kongrede konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da hükümetin çözüm süreci politikalarını eleştirip, "Bu seçimlerde AK Parti'ye verilen her oy PKK'ya verilmiş olacaktır. Halkımız bunu düşünerek oyunu kullansın" dedi.
 
Kongrede divan başkanlığını üstlenen MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, konuşmasında dün (Cumartesi) AK Parti Manisa İl Başkanlığı kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Oktay Vural, Gaziemir'den (İzmir) geçerken pankartlar gördüm. 'Sayın Başbakanım hoşgeldiniz' diyor. 'Hoşgeldin' diyen kim acaba? Ankara'da bulamadığımız Başbakan dün Manisa'daymış. Ankara'da başbakan var mı yok mu kimse bilmiyor. Çakma mıdır, değil midir bilmiyorum. Başbakan dün burada konuşuyor, sevindirik olmuş. Herkese müjdeler veriyor. 'Size kredi vereceğiz' diyor. Zaten çiftçinin arazileri ipotekli, borç içinde. Devlet yönetme irfanı, ahlakından bahsediyor. Bir devlet ahlakı düşünün ki 'Bakara makara' diyenler balkon konuşmalarına çıkarılır mıydı" diye konuştu.
 
"ASIL FETRET DEVRİ BU"
 
AK Parti'nin ülkeyi bölmeye çalıştığını öne süren Vural, "Başbakan Diyarbakır'da farklı konuşuyor, Manisa'da başka. Sen değil miydin Diyarbakır'da Kobani'ye selam gönderen. Manisa'da niye gönderemedin? Türk Bayrağı'nı yakan, Kobani'deki PKK'lılara selam söyleyen kimse Türk Bayrağı'nın şerefini koruyamaz. Başbakan gelmiş Manisa'da fetret devrinden bahsediyor. Fetret devri şimdi bizim Türkiye'de yaşadıklarımızdır. Doğu'da asayişi sağlamak için PKK'dan yardım isteyen bakanlarımız var. Doğu ve Güneydoğu'da mahkemeler kurulmuş, vergi topluyorlar, kaymakam, vali atıyorlar. Fetret Devri bu işte. Manisa'da Fetret Devri'nden bahseden ey Davutoğlu dön bak bakayım Güneydoğu'da neler oluyor" ifadesini kullandı. 
 
Çok önemli gelişmelerin olacağını ve sözlerin verildiğini savunan Vural, "İmralı canisine af sözü vermişler. Özerklik sözü vermişler. Manisa'da devlet irfanı, ahlakından bahsediyorsun. Sende devlet ahlakı varsa çözüm ve müzakere taslağını açıklarsın" dedi.
 
"CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI"
 
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Oktay Vural, "Başbakan ve Cumhurbaşkanı maalesef parti devleti gibi hareket ediyor. Sadece kendine ait olanların Cumhurbaşkanı gibi hareket ediyor. Cumhurbaşkanlığı makamı bir parti devleti makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı partilerin de makamı değildir. O makam açıkçası Türk Milleti'nin ve devletinin kimliğini temsil eder. Dedim ya ortada bir başbakan yok. Aslında ortada bir cumhurbaşkanı da yok. Cumhurbaşkanı, başbakan görevini yapmıyor" diye konuştu.
 
"CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI HUZUREVİ OLSUN"
 
Cumhurbaşkanlığı makamının huzur üretme makamı olması gerektiğini dile getiren Vural şunları söyledi: 
 
"Cumhurbaşkanlığı makamı huzur makamı olmalıdır. Birlik ve bütünlük içerisinde meseleye bakmak gerekirken, Cumhurbaşkanı o makamda huzur ve güvensizliğin kaynağı oluyor. Cumhurbaşkanlığı makamı gerçekten huzursuzluk meclisi kaynağı olursa, cumhurbaşkanı görevini yapmıyor demektir. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı makamı huzursuzluk, istikrarsızlık makamı olmamalı. Hani bu saray ne olacak bitecek diye söyleniyor ya. Benim de bir önerim var. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1400 oda var. Kendisi de sayısını bilmiyor gerçi ya. En iyisi burayı huzurevine çevirelim. Hiç olmazsa yaşlılarımıza orada daha iyi hizmetler sunulur. Böylece Türkiye'ye daha büyük hizmet olur. Böylece Cumhurbaşkanı huzursuzluk ve istikrarsızlık kaynağı olmaz."
 
"BU MİLLETİN BAŞKANLIK SİSTEMİNE İHTİYACI YOK"
 
Başkanlık sistemiyle ilgili de eleştirilerde bulunan Oktay Vural, "Bu milletin başkanlık sistemine ihtiyacı yok. Bu milletin demokrasiye ihtiyacı var. Özgürlüğe, hürriyete ihtiyacı var. Bu güzelim ülkemizde hepimizi makul şüpheli haline dönüştürdüler. Medya özgür değil. İfade hürriyeti kullanılamıyor. Yargının ayağında prangalar var. Yargı siyasallaşmış. Türkiye'nin çok daha önemli sorunları var. Türkiye'nin bir başkanlık sisteminden önce demokrasi, adalet, hukuka, hukuk devletine, özgürlüklere ve özgür medyaya ihtiyacı var" diye konuştu. 
 
 
BİR ELEŞTİRİ DE ARINÇ'A
 
Vural, dün (Cumartesi) partisinin il başkanlığı kongresine katılan ve gözyaşlarına hakim olamayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da eleştirdi. Vural, "Manisa seni daha çok ağlatacak, ağlamaya devam edeceksin" dedi.
 
MHP MANİSA'DA İL BAŞKANI BALATLI
 
Konuşmaların ardından delegelerin oylarıyla mevcut başkan Tanju Balatlı yeniden il başkanı seçildi. Balatlı'nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Ahmet Timur, Ali Zafer İksir, Alim Demir, Alparslan Gül, Ayberk Aloğlu, Burak Tataroğlu, Burhanettin Yavuz, Erkan Öztürk, Fevzi Açıkel, Hayrettin Gültekin, Hüseyin Kıcıroğlu, Hüsnü Bayraktar, Mehmet Baştuğ, Murat Öner, Musa Akçay, Mustafa Çelik, Ömre Yılmaz, Özcan Nalbantlar, Remzi Özgül, Süleyman Kaleli, Tevfik Erand, Tolga Tunç Çalışkan, Umut Erpolat ve Ünal Yalçın'dan oluştu.