Cumhurbaşkanlığı Seçimi Oy verme saat kaçta başlayacak?

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme saatleri kaçta başlayacak, oy verme saat kaçta sona erecek? Yarın 52 milyon 695 bin 831 seçmen Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına geçecek

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Oy verme saat kaçta başlayacak?
09 Ağustos 2014 Cumartesi 18:34 tarihinde eklendi, 22.811 kez okundu.

10 Ağustos seçiminde oy verme saatleri, oy vermek için hangi evraklar gerekiyor, oy verme saatleri nedir? Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu soruların hepsi objektifhaber.com'da

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermek için seçmen kağıdınız ile üzerinden TC kimlik numarası bulunan bir kimlikle sandık başına gitmek geliyor.

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda oy verme işlemi, istisnai durumları olan şehirlerin dışında saat 08:00'de başlayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda oy verme süresi saat 17:00'da sona erecek. İlk resmi sonuçlar YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasının hemen ardından objektifhaber.com'da olacak.

 
Seçim günü, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Oy verme saati bitişinde oy vermek için sırada bekleyen vatandaşlar var ise sandık kurulu başkanı bu kişilerin kimlik tespitini yaptıktan sonra oy verilmesine izin verecek. Oy verme saatinden sonra gelen seçmenler ise oylarını kullanamayacak.
 
Tutukevleri ve ceza infaz kurumlarında ise oy verme aynı saatte başlayacak ve YSK'nın belirlediği bitiş saatine kadar sürecek, YSK'nın verdiği hükümler buralarda da aynen uygulanacak.

 
dha.com.tr