''Cumhurbaşkanlığını beğenmediysen''

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istifa edip, AK Parti'nin başına geçmeye davet etti.

Cumhurbaşkanlığını beğenmediysen
26 Mayıs 2015 Salı 14:26 tarihinde eklendi.
HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istifa edip, AK Parti'nin başına geçmeye davet etti.
 
Cumhurbaşkanı'nı Maho Ağa'ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Bilo'ya halkı da Kibar Feyzo'ya benzeten Demirtaş, "Cumhurbaşkanı sarayda halkın cumhurbaşkanı olmak yerine her yerde parti propagandası yapmaya hevesliyse kendisine tavsiye ediyorum. Cumhurbaşkanlığını beğenmediysen, memnun değilsin istifa et, AKP'nin başına geç. AKP genel başkanı gibi davranan bir cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olamaz" dedi. Demirtaş, partililere tek bir oyun bile büyük önem taşıdığını belirterek, sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Denizli'de, Esentepe Kapalı Pazaryeri'nde yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Partililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Demirtaş, inancından kimliğinden ötürü bugüne kadar yok sayılan, hor görülen herkeste büyük umut ve heyecan olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını belirten Demirtaş, " Ülkemiz 7 Haziran'da ya yeni ufuklara barışa, demokrasiye, özgürlüğü dair yeni kapı açacak. Ya da birilerinin hırsı, hevesi, saltanatı uğruna, dikkatörlük ve tek adamla yani felakete doğru sürüklenecek. Böylesine kritik, bıçak sırtı bir seçim dönemi yaşayacağız. Biz istiyoruz ki, Denizli'de kardeşlerimde tüm ülkede olduğu gibi özgürlüğe ve barışa uzatılan bu eli tutsunlar. HDP olarak elbette barajı yıkacağız, tarumar edeceğiz, bundan şüphe duymuyoruz. Fakat barajı yıkmak yetmez. Türkiye'de herkesin kimliği inancı ne olursa olsun, herkesin korkmadan, kardeşçe, birbirine saygı duyarak, barış içerisinde yaşayacağı bir ülke inşa etmek zorundayız. Bu hiç de zor değil. Devlet ve hükümet yanlış politikalarla halkı birbirine düşürmesi halkın kendi arasında sorunu yok. Kimsesin kimsenin diniyle kimliğiyle sorunu yok. Birlikte yaşamayı başarabiliriz. Yeter ki AKP gölge etmesin. Devletin yanlış politikaları gölge etmesin. Bizim nasıl sorunumuz olabilir ki? İşte HDP'nin çatkısı altında Türkiye'nin gerçek fotoğrafını gerçekleştirdik, buluşturduk. 7 Haziran'da halk bu yürüyüşe destek verecek. Halkımız oylarıyla daha güçlü sekilde HDP'yi parlemontoya taşıyacak" dedi.
 
"BARAJI YIKACAK OY SİZİN OYUNUZDUR"
 
7 Haziran seçimlerinde tek bir oyun bile çok büyük önem taşıdığını belirten Demirtaş şunları söyledi:
"Siz de Denizlili emekçi, çiftçi kardeşlerim. Sizler bir gün çalışmazsanız, saraydaki sofrasında yiyecek ekmek bulamaz. Ama sizin kıymetinizi bilmek yerine, sizi yuhalatmayı tercih ediyor. 'Asgari ücret, emekli aylığı artırılsın' dediğimizde meydanlarda bunu yuhalatıyorlar. Eğer meydanlarda birilerini yuhalatacaksan, etrafındaki hırsız takımını yuhalat. 700 bin dolara kol saati takanları yuhalat. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Alın teriyle helal lokma yiyenlerin iktidarını kuracağımıza inanıyoruz. Bu ülke ne çektiyse ülkenin zenginliklerini kendine etrafına yakınlarına peşkeş çekenlerden çekti. Taşeron işçi, asgari ücretli, evde çalışan kadınlar, inşaatta çalışan işçiler ülkeyi kalkındıran sizlersiniz, ülkenin gelirlerinden en az payı alan sizsiniz. Hem ülkenin en fazla vergisini ödersiniz, hem de gelirinden en az payı alırsınız. Biz bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. HDP olarak bu saltanat düzenine son vermek için parlemontoya geliyoruz. HDP'nin bütün bunları başarması için, parlemontoda daha güçlü olması için tek bir oyun bile çok kıymeti bile var. Barajı yıkacak bir oy sizin oyunuzdur. O bir oy var ya. O bir oyun heba olmaması lazım. O bir oyun mutlaka sandığı atılıp, sandığa sahip çıkılması lazım. Denizlili genç arkadaşlarımdan ricamdır, 10 gün boyunca çalışmaya devam mı? Tek bir oy bile heba olmasın. Kararsız olanlar da ikna edilsin. Aynı zamanda sandıklara da sahip çıkmamız lazım. Müşahit olarak il ve ilçe teşkilatlarımıza hemen mitingden sonra başvurmalısınız.
 
"DENİZLİ'DEN HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ GÖNDERİN"
 
Demirtaş, parti olarak oy kullanmaları için mevsimlik işçiler ve üniversite öğrencilerine destek olacaklarını, oy kullanacakları yere üretsiz olarak otobüsle götürüp, getireceklerini söyledi. Denizli'den milletvekili isteyen Demirtaş, "Denizli'den HDP milletvekili parlemontoya göndermeyi başarırsanız, ülkenin birliğine, barışına, kardeşliğine çok büyük katkı sunmuş olacaksınız. Her şeyden önce bu burnu büyümüş kibirlililere, kendini halkın üzerinde zannedenlere, küçük dağları yarattığını zannedenlere büyük bir ders vermiş olacaksınız. Her şey iktidarın, devletin, AKP'nin gücü altında maalesef inlerken, ezilirken onları frenleyecek bir demokrasi gücüne ihtiyaç var. O da HDP'dir. Sizde HDP'yi parlemontoya gönderin, Denizli'nin sorunlarına en güçlü yanıtı cevabı vereceğiz. Sizlere layık olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
"AKP'Lİ VEKİLLERİN KARNESİNE BAKIN"
 
HDP milletvekilleri hakkında hırsızlık, yolsuzluk tezkeresi olmadığını belirten Demirtaş, "Bugüne kadar 8 yıllık parlamento deneyimimizde HDP milletvekillerinin parlemontada yaptığı çalışma en dürüst çalışmadır. Vekillerimiz hakkında tek bir yolsuzluk, hırsızlık tezkeresi, iddiası yoktur. Vekillerimiz sadece halkın değerlerine sahip çıktığı için yargılanıyorlar. Ama diğer partilerin, özellikle AKP'li vekillerin karnesine bir bakın. AKP'den hırsızlıkla, rüşvetle, adam kayırmayla, ihaleyle fesat karıştırmayla yargılanmayan yok. Allah aşkına siyaset bu mudur? Siyaset kendine yakınlarına ailesine çıkar sağlama işi görevi değildir. Halka hizmettir, hakka hizmettir. Bunu yapamayanların kendiliğinden çekilmesi lazım" dedi.
 
"AKP GENEL BAŞKANI GİBİ DAVRANAN HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Ak Parti propagandası yapmakla suçlayan Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: 
 
"Cumhurbaşkanı sarayda halkın cumhurbaşkanı olmak yerine, her yerde parti propagandası yapmaya hevesliyse kendisine tavsiye ediyorum. Cumhurbaşkanlığını beğenmediysen, memnun değilsen istifa et, AKP'nin başına geç. Ama Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir partinin propogandasını yapmak haksızlıktır, adaletsizliktir, siyasi ahlaka da uymaz. Sana düşen bütün ülkenin cumhurbaşkanı olmaktır. Sana düşen şey, bütün ülkede siyasi anlayışlara siyasi partilere eşit yaklaşmaktır. Ama bunu başaramıyor. Halen AKP genel başkanı gibi davranan bir cumhurbaşkanı, hepimizin cumhurbaşkanı olamaz. Bugün Hakkari Yüksekova'da havaalanı açılışı var. Ben aynı zamanda Hakkari milletvekiliyim. Gönül isterdi ki bir Cumhurbaşkanı Hakkari'ye havaalanını açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım. Ama biliyorum ki kendisi AKP propagandası yapmaya gelmiş oraya. AKP propagandası yapmayı gelen bir cumhurbaşkanını karşılamak zorunda mıyız? Şimdi bugün gidecek bir kez daha bize hakaret edecek. HDP'ye oy verenlere hakaret edecek. Havaalanı, yol yapmak ülke için faydalıdır. Kimin emeği geçmişse Allah razı olsun. Onlara teşekkür ediyorum. Ama sen yaptığın bir hizmeti halka hakaret etmek için kullanıyorsan kıymeti kalmıyor, bunu anlamakta zorlanıyorlar. Keşke herkesin cumhurbaşkanı olabilseydi de, Yüksekova Havalanı'nın kurdelasını birlikte kesseydik. Ama izleyin Yüksekova Havaalanı'nı açacak Hakkari halkına hakaret edecek. Hakkari halkının oy verdiği milletvekillerine, partiye hakaret edecek."
 
"İSTİFA ET AKP'NİN BAŞINA GEÇ"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılan hizmet karşılığında halkın diz çökmesini beklediğini söyleyen Demirtaş, "Diyor ki, size hizmet var ama adalet yok, eşitlik yok. Size hizmet getirecem, ama karşımda diz çökün, onurunuzu teslim edin. Biz buna 'hayır' diyoruz işte. Hizmet de olsun, adalet de olsun, eşitlik, kardeşlik, barış, demokrasi olsun. Niye bunları birlikte yapmalıyım. Niye illa sen yol yaptın diye, herkes önünde diz çökmek zorunda mı? Sen devleti temsil ediyorsun, devlet millete hizmet etmek zorundadır. Niye bunları bir lütuf gibi milletin vatandaşın gözüne sokuyorsun ya? İnan ki bunu anlayamıyor. Bak sen Cumhurbaşkanı olarak her yerde HDP'ye hakaret etmesen, baraj altında bırıkmak için bu kadar haksız, adaletsiz seçim yarışı yürütmesen bugün Yüksekova'da halk seni karşılardı. Vekillerimiz, belediye başkanımız seni karşılardı. Ama sen AKP Genel Başkanı olarak oradasın. Kimse kimseyi kandırmasın. AKP'nin propagandasını yapan bir Cumhurbaşkanı bu dönem halkın gönlündeki cumhurbaşkanı olamayacak. Ne yazık ki böyle olacak" dedi.
 
"MAHO AĞA, BİLO, KİBAR FEYZO"
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Maho Ağa'ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Bilo'ya ve vatandaşı da Kibar Feyzo'ya benzetti. Demirtaş, "Keşke cumhurbaşkanlığı seçiminde ve yemininde verdiği sözleri tutsaydı. Keşke ülkenin cumhurbaşkanı olmak için verdiği sözleri, altına imza attığı imzaları uluslarararsı sözleşmeleri yasaları uygulamakla görevli olsaydı. Keşke sen Türkiye'nin 81 iline de eşit yaklaşsaydın, ülkenin 30 siyasi partisine de eşit mesafede olsaydın. O zaman, 'cumhurbaşkanı' denilirdi sana. Ama şimdi AKP'nin genel başkanısın. AKP'nin genel başkanı olarak biz baraj altında kalalım diye gece gündüz uğraşıyorsun. Dün dedim ya sen Maho Ağasın, Maho Ağa. Bir de onun yanında Başbakan var ya, O da Bilo gibi etrafında dönüp dolaşıyor. Her türlü fitne fesatı yapmak için Maho Ağa'yla beraber Kibar Feyzo'lara karşı mücadele yürütüyorlar. Kim kazanacak peki. Yoksullar, emekçiler, haktan, adaletten, emekten yana olanlar kazanacak. Tarih bunu defalarca ispatlamıştır. Bu defa da inşallah böyle olacak. Türkiye'de hepimizin ihtiyaç duyduğu barışı kardeşliği sağlayacağız. Yüreği acılı annelere sözümüz var. Onların yangın yerine dönmüş yüreğine bir damla da olsun su damlatabilirsek, bu ülkede kardeş kavgasını durdurup, ülkenin birliğini, adalet ve eşitlikle sağlayabilirsek bu bizim için dünya malından kıymetlidir, elbette milletvekilliğinden koltuktan da değerlidir. Sizler zaten bunun mücadelesini yürüten bir halksınız" diye konuştu.
 
Demirtaş, partililere hangi partiye oy verirse versin kimseyle tartışmamalarını isteyerek, "Denizli'de el ele verin. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun AKP, CHP, MHP farketmez. Zaten her biri kardeşimizdir, hangi partiye oy verirse versin. 'Başka partiye oy verdi' diye düşmanımız değil. Elele vererek seçim kampanyası yürütün. En büyük kazanç budur işte. Ayırmayın yan yana durun. Bizi kimliklerimizden dolayı düşman olanlara karşı yan yana durun. Ne devletten ne hükümetten ne birinizden korkun. Allahtan başka kimseden korkunuz olmasın. Denizli'de de bunun hazırlığının yapıldığını görüyoruz. Partisinin etrafında kenetlenecekler. 7 Haziran akşamı şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 
 
Demirtaş, konuşmasının ardından miting için Antalya'ya hareket etti.

DHA