Cumhuriyet gazetesi davasında karar verildi

Cumhuriyet gazetesi davasında karar duruşması sona erdi. Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’a ‘Terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme’ suçundan 7 yıl 13 ay 15 gün hapis cezasına hükmedilirken tahliye edilmesine karar verildi

Cumhuriyet gazetesi davasında karar verildi
25 Nisan 2018 Çarşamba 22:14 tarihinde eklendi.
Cumhuriyet gazetesi davasında karar duruşması sona erdi. Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’a ‘Terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme’ suçundan 7 yıl 13 ay 15 gün hapis cezasına hükmedilirken tahliye edilmesine karar verildi. Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’a ise aynı suçtan 7 yıl 6’ar ay hapis cezası verildi.

"Örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan Orhan Erinç ve Hikmet Çetinkaya 6 yıl 3'er ay, Kadri Gürsel 2 yıl 6 ay, Güray Tekin Öz ve Hacı Musa Kart ise 3 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkumiyet ve beraat kararları oybirliğiyle alınırken, sadece Kadri Gürsel'in mahkumiyetine oy çokluğuyla hükmedildi. Mahkeme, Can Dündar ve İlhan Tanır'ın dosyasının ayrılmasına karar verdi.