Cumhuriyet Kupası Sivas'ın

Sivasspor tarafından 16.'sı düzenlenen Cumhuriyet Kupası, Sivasspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla başladı. Sivasspor, normal süresi 3-3 biten maçta, penaltı atışları sonucu maçı 7-5 kazanan taraf oldu.

Cumhuriyet Kupası Sivasın
22 Ağustos 2014 Cuma 20:35 tarihinde eklendi, 1.822 kez okundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla 1998 yılında düzenlenen Cumhuriyet Kupası’nın bu yılki ilk maçında, Sivasspor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, 20. dakikada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Muhammed’in attığı gole karşılık Sivasspor’da 34. dakikada Burhan Eşer’in attığı gollerle 1-1 sona erdi.

2. yarıda ise Sivasspor, 56. dakikada Ahmet Aras ile 2-1 öne geçerken, Atıf, durumu 3-1’e taşıdı. Buna karşın, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, dakika 77’de Köksal’ın attığı golle 3-2 yaparken, dakika 83’te Rahman skoru eşitledi.3-3

Karşılaşma 3-3 biterken maç uzatmalara gitti. Direk penaltılara gidilirken, Sivasspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 4-2 yendi. Penaltı atışlarında Sivasspor’da Atıf, Ziya, Burhan ve Adem’in gollerine karşılık, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Mehmet Nas, Erdal Güneş topu ağlara gönderirken, Çağdaş ve Köksal penaltıları kaçırınca maç 7-5 Sivasspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Sivaspor’un Beşiktaş’tan kiraladığı İbrahim Toraman da karşılaşmanın son 15 dakikasında forma giydi.

Öte yandan, Adana Demirspor ile Sivasspor taraftarı arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahele etmesiyle gerginlik sona erdi.


CİHAN