Cumhuriyet Savcısı, Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyor

SOSYAL paylaşım sitesi hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hakaret ettiği iddia edilen Adana Cumhuriyet Savcısı Mehmet Turan Denizgöçer'in yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya katılan Savcı Denizgöçer, paylaşımın kendine ait olmadığını savundu.

Cumhuriyet Savcısı, Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyor
29 Nisan 2016 Cuma 17:21 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.
Savcı Mehmet Turan Denizgöçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla BİMER'e yapılan şikayet üzerine Tarsus Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk tarafından yapılan soruşturmadan sonra iddianame hazırlandı. Savcı Denizgöçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede şu görüşlere yer verildi:
 
"Şüphelinin 10.9.2015'te Mehmet Turan Denizgöçer isimli hesabından 22 Mart 1965 ile 22 Aralık 1989 yılları arasında Romanya Devletini diktatörlük ile idare eden Komünist Lider Nikolay Çavuşesku ile eşinin yaptırdığı saray önünde kurşuna dizilerek idam edilmesine ilişkin fotoğrafı ve fotoğrafın üzerinde bulunan 'Bunları hatırlayan var mı? Çavuşesku ve karısı yaptırdıkları saray önünde' yazısını paylaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, diktatör Komünist lider Nikolay Çavuşesku'ya benzetmek suretiyle hakaret etmiştir."
 
Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istenen Savcı Denizgöçer, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Mahkeme başkanı duruşmaya avukatı ile birlikte katılan savcı Denizgöçer için savcılıkça hazırlanan iddianameyi okuyarak savunmasını sordu.
 
NEYİN SUÇ OLDUĞUNU BİLİYORUM
 
Denizgöçer, 25 yıllık Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığını dolayısıyla neyin suç olacağının bilincinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
 
"Ayrıca, devlet büyüklerimize hakaret edecek bir kişiliğe de sahip değilim. Bu paylaşımı ben yapmadım, benim Facebook hesabım kendi arkadaş grubum tarafından görülebilen dışarıya kapalı bir hesaptır. Paylaşımı yaptığı iddia edilen kişi benim arkadaş listemde olmadığı gibi kendisini de tanımam herhangi bir bağım yoktur. Hakkımdaki şikayetle ilgili olarak cep telefonumla Facebook'a girişlerim ve Facebook hesabım kontrol edilmeden bu paylaşımın benim paylaşımım olup olamadığını kontrol edilmeden hakkımda açılmış bir davadır. Paylaşım bana ait değildir. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum, bu yargılama adil yargılanma hakkının ihlalini kapsar."
 
Avukatı Battal Özer de müvekkilinin söz konusu hakareti yapmadığını ifade ederek, "Bu paylaşım yapılmış olsa dahi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilendirilemeyeceği açıktır. Bu hakaret paylaşımı değildir. Diktatör sözcüğü, Komünist sözcüğü hakaret içermeyen ifadelerdir. Söz konusu paylaşım tarihi bir olayı anlatmaktadır. Bu nedenle müvekkilimin beraatı talep ediyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti ise, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.