Cumhuriyet tarihinde bir ilk !

Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atacak olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugün cuma namazının ardından İstanbul’daki Erikli Baba Kültür Derneği ve Cemevi’ni ziyaret edecek

Cumhuriyet tarihinde bir ilk !
27 Mayıs 2011 Cuma 08:19 tarihinde eklendi, 1.012 kez okundu.

 

Son dönemde Aleviler ile Sünniler arasında gerginliğin ivme kazanması üzerine toplumu rahatlatmak amacıyla bir adım atacak olan Diyanet, ziyareti yaklaşık 1 ay önce planladı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu cemevini tercih etmesinin nedeni Erikli Baba’nın Hacı Bektaş Veli’nin ilk halifelerinden olması. Erikli Baba Cemevi geleneksel Bektaşi Dergahı olma özelliğini de taşıyor.
Başkan Görmez, Dernek Başkanı Metin Tarhan’la görüşmesinde tarihte bir ilk olan ziyaretin kardeşlik mesajı taşıdığına vurgu yapacak. Aleviliğin İslam dışı olmadığına dikkati çekecek olan Görmez, “Alevisi Sünnisi hepimiz bu ülkenin insanıyız. Birlikte ağlayıp birlikte gülerek kin ve düşmanlık gütmeden kardeşçe yaşadık, yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz” diyecek.
 
Lokma yiyecek
Diyanet ile cemevi arasında köprü kuracak olan Görmez, toplumda Alevilere yönelik yer eden batıl inanışları kırmak için cemevinde yemek yiyecek. Alevilerin “lokma” adını verdikleri çeşitli yemekleri tadacak olan Görmez, böylece toplumda “Alevilerin pişirdiği yenmez” şeklindeki batıl inancın yanlışlığına dikkati çekecek.

Milliyet