Cumhuriyet tarihinin en büyüğü

YAPIMINA 31 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyüğü
29 Nisan 2016 Cuma 11:18 tarihinde eklendi.
 
İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, 50 bin kişinin aynı andı ibadet edebileceği caminin herhangi bir afet anında kapalı alanlarıyla 100 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olduğunu ifade etti.
 
 
DEV KUBBENİN BETON DÖKME İŞLEMİ BAŞLADI
 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın önemli bir adımı olan dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor. Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev kubbede beton dökme işlemine başlandı. İrili ufaklı 70 kubbeden oluşan Çamlıca Camisi kompleksinin dev kubbesinin beton dökme işleminin tamamlanmasının ardından, binanın iç kısmının süslemelerinin yapımına geçilecek.
 
 
BİR AFET ANINDA 100 BİN KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 
 
Bittiğinde 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte olan Çamlıca Camisi'nin bir başka özelliği ile de ön plana çıktığını söyleyen anlatan İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk “Bu projenin ayrı bir özelliği daha var. Bizim kapalı alanlarımızda ihtiyaç halinde yaklaşık 100 bin insanı sivil savunma anlamında barındırabilecek büyüklükte. Yani herhangi bir deprem ya da başka bir sıkıntılı durumda bu proje 100 bin insanı barındırabiliyor. Buda sivil savunma anlamında ciddi bir hizmet vereceği manasına geliyor” dedi.