Cüneyt Türel'e son veda

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, son yolculuğuna uğurlanıyor. Oyuncu Aliye Uzunatağan, Türel’in hastalığı sırasında “tiyatro üzerindeki kara bulutlardan haberi olmadığını” belirterek “Usta rahat öldü" dedi.

Cüneyt Türele son veda
03 Mayıs 2012 Perşembe 14:31 tarihinde eklendi, 1.901 kez okundu.

 

Oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel'e Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenle veda ediliyor.
 
Bir süredir kanser tedavisi gören ve 1 Mayıs günü sabah saatlerinde Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Türel için, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, hayat arkadaşı Tilbe Saran, kızı Elif Türel, eski eşi Nükhet Turhan Türel, ağabeyi Metin Türel, yakınları ve sanatçı dostlarının katılımıyla uğurlama töreni düzenlendi.
 
Yakınları ve sanat dünyasının büyük katılım gösterdiği törende, Cüneyt Türel'i yakından tanıyanlar anısı için konuşmalar yaptı.
 
Türel'in en yakın dostlarından biri olan NTV’ye yaptığı açıklamada Aliye Uzunatağan, Türel'in çok büyük bir tiyatro ustası olduğunun altını çizerek "Benim onu tanıdığımdan bugüne kalbi tiyatro diye çarpan bir arkadaşımdı. Tiyatronun özgürlüğü için hep mücadele etti" dedi.
 
Tiyatrocu kişiliğini yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak da öne çıkan Türel'in "Türkiye'nin en güzel seslerinden biri" olduğun vurgulayan Uzunatağan, "Çok talebe yetiştirdi, oyuncu yetiştirdi, çok iyi oyunlar yönetti. Cüneyt’i bir daha göremeyeceğiz ama hiç unutmayacağız Türk tiyatrosu olarak" dedi.
 
Sanatçı-siyaset gerilime de vurgu yapan Uzunatağan, "Bir tek sevincim var kendisi hastalığının son günlerinde tiyatronun üzerinde dolaşan bu karabulutlardan hiç haberi olmadı. Bir tek sevincimiz o. Usta rahat öldü" diye konuştu.
 
Uğurlama töreninde Cüneyt Türel'in cenazesinin bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, alkışlar eşliğinde sahneye yerleştirildi. Tilbe Saran, Türel'in cenazesinin bulunduğu tabutun üzerine sarı güller bıraktı.
 
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, öğrencisi Yeşim Koçak, Türel'in ''hiç sönmeyecek mumunu'' gözyaşları içinde sahneye getirdi. Törende daha sonra Türel'in özgeçmişi okundu.
 
Cüneyt Türel'in kızı Elif Türel de ailesi adına yaptığı konuşmada, babasıyla doğum gününün aynı olduğunu dile getirerek, ''Ben ona 42'nci yaş hediyesiymişim. Aslında o bana bir hediyeydi. Babam kadar iyi Türkçe konuşan birinin kızı olarak, iki kelimeyi bir araya getiremeyeceğim ama o kadar çok şey söylemek istiyorum ki. Babamı benim kelimelerimden dinleyin istiyorum. Ama kelimeler şu an bana ihanet ediyor. Onlar da benim gibi yetim kaldılar'' diye konuştu.
 
Babasının son konuşmasında ''Uzun bir yolculuğa çıkıyorum'' dediğini anlatan Elif Türel, ''Onu benimle birlikte bu sahneden yolcu ettiğiniz için teşekkür ederim'' dedi.
 
Tilbe Saran da, Cüneyt Türel ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek, ''Çehov'un mektuplarından taşan aşk gibi bizimki de tiyatro ipliğiyle örülüydü. Bana güzel anılar bıraktın ama yüreğim şimdi ıssız kaldı. Şimdi sana ebediyete götürmen için son çalıştığımız oyunun metnini bırakıyorum'' dedi.
 
Saran, daha sonra oyunun metnini Cüneyt Türel'in tabutunun üzerine bıraktı.