Çürük raporuyla ilgili son iddia

Şamil Tayyar program olduğu bir TV programında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Tayyar, 'Yıldırım ile ilgili çürük raporu fotokopidir' dedi.

Çürük raporuyla ilgili son iddia
12 Kasım 2012 Pazartesi 12:07 tarihinde eklendi.

 

TV 8'de Erkan Tan'ın programına konuk olan Tayyar, “Geçtiğimiz günler Milli Savunma Bakanı bir açıklama yaptı ve biz Aziz Yıldırım’ın raporunu savcılığa gönderdik ne olacağını göreceğiz dedi. Sonra biz savcılığa gönderdik ve bedelliden yararlandığı iddiası doğrudur dedi. Şimdi ben size bir iddiada bulunacağım: Milli Savunma Bakanlığı’nın Savcılığa gönderdiği Aziz Yıldırım ile ilgili çürük raporu bir fotokopidir ve Aziz Yıldırım’ın çürük raporunun orijinal belgesi Genelkurmay’da yoktur. Soruyorum; aslı nerede? Aziz Yıldırım bu raporu nerede saklıyor, biri yok mu öğrenmek istiyorum! Bunun açıklanması Aziz Yıldırım hakkında da bir çok iddiayı açıklayacaktır!”
 
“Helikopterimizi PKK vurmadı, Kaza!”
 
“17 gencecik askerimiz şehit oldu. Yıllardır bayrak üzerinden siyaset yapan ve şehit cenazesi geldikçe iyi olmuş dercesine oylarının artacağını düşünen MHP zihniyeti siyaseten rant elde etme yoluna seçti. MHP’li Milletvekili:’Özgün Suriye Ordusu’nun silahlarını PKK almış ve bunu da bize karşı kullanıyormuş. Havan topu ile bu helikopteri düşürdüler’ diyor. Şimdi bunu anlamak çok kolay; bir göktaşı ile o helikopterin düşürülme ihtimali havan topu ile düşürülme ihtimalinden daha fazladır. MHP’li milletvekili göktaşı çarptı ve düşürdü dese daha inandırıcı olurdu. Bu açıklamadan ben parlamentoda utanç duydum bunu söyleyeyim. Bu bir pilotaj hatasıdır. Ama kesin olan şey şu helikopterimiz mermi ile havan topu ile vurulmamıştır!”
 
“Terör dursa MHP barajı aşamaz!”
 
“PKK vesayeti bitirilirse BDP %1 oy alamaz!”
 
“Abdullah Öcalan idam edilememişse bunda MHP’nin vebali vardır. Ben idam cezasına karşıyım, o dönem doğru da yaptıklarını düşünüyorum; ama siz bir taraftan APO’yu asacaktı diyeceksiniz, diğer taraftan da idam cezasının kaldırılmasını istemeyeceksiniz. Bunları bırakın ya. Bugün Türkiye’de terör dursa MHP barajı aşamaz. Bugün PKK’nın bölgedeki vesayeti sonlandırılsa BDP %1’i bile geçemez. Gerçek bu!”
 
“Türkiye’de parlamenter rejim iflas etmiştir, tek çare Başkanlık Sistemi’dir!”
 
“Eyalet Sistemi, Başkanlık Sistemi’nin olmazsa olmaz şartlarında değil!”
 
“Başkanlık Sistemi, Eyalet Sistemi’nin üzerine oturmaz. Her ülke bu sistemi kendi gerçeğine göre formüle edebilir. Bunu söyleyenler kafa karıştırmak için söylüyor. Ak Parti’yi bu modelden vazgeçirme çabası içindeler. Bu tümden bir siyasi taktiktir. Başbakan’ın da Türk usulü olsun demesinin sebebi de Türkiye’nin gerçeğine göre düzenlenmesi gerektiğini vurgulamaktır! Türkiye’de parlamenter rejim iflas etmiştir. Tek çıkış yolu vardır: Başkanlık Sistemi’dir! Siz ne derseniz deyin Başkanlık Sistemi fiilen başlayacaktır!”
 
“MHP ve CHP ihanet kanunu dedikleri kanuna karşı mücadele etmek yerine sıcak yataklarını tercih etti!”
 
“Büyükşehir Yasası oylanırken Meclis’te MHP ve CHP’li sayısı azalmıştı. Eğer bu kanun gerçekten bu ülkeyi bölecekse; MHP ve CHP’nin kaç milletvekili varsa tamamının Genel Kurul salonundan ayrılmamaları gerekirdi. Sabaha karşı sayı azalmaya başladı. Onların tatlı uykuları anlıyoruz ki ihanet iddialarının çok gerisinde kaldı. İhanet Kanunu dedikleri kanuna karşı mücadele etmek yerine sıcak yataklarını tercih ettiler diye düşünüyorum!”