"Çuvalda taşınan Sağlık Bakanlığı'dır"

DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, Van'ın Gürpınar ilçesinde hastaneye götüremediği 3 yaşındaki oğlunun cenazesini çuvalla taşıyan babanın fotoğrafının, Sağlık Bakanlığı'nın öldüğünün resmi olduğunu söyledi.

Çuvalda taşınan Sağlık Bakanlığıdır
07 Şubat 2014 Cuma 21:53 tarihinde eklendi.


Oktay, DSP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında, ülke gündemi ve seçim çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Oktay, 21'inci yüzyıl dünyasında böylesi görüntülerin insanlığın vicdanını sızlattığını belirtti. Oktay, bu ölümle birlikte iktidarın öve öve bitiremediği, 'Bizim dönemimizde Sağlık Bakanlığı şu kadar hava ambulans helikopteri aldı' sözlerinin de iflas etiğini kaydetti.

Oktay, sorumluların sorumsuzluğu yüzünden hayatı kaybeden 3 yaşındaki küçük Muharremi'in cesedinin babasının sırtında çuvalda taşımasının, Türkiye'nin ayıbı olduğunu ifade etti. Oktay, şöyle dedi:

"Van'daki acılı babanın o fotoğrafı yüreklerimizi dağladı. Allah, öyle bir acıyı hiç bir anne ve babaya yaşatmasın. Bir baba ki oğlunun cenazesini bir çuvalda taşımak zorunda kalıyor. O fotoğraf karesi yürekleri yakan bir kare. Hani ne oldu bizim ambulans helikopter ve uçaklarımıza. İktidar bizim devrimizde şu kadar ambulans helikopter alındı diye caka satıyordu.

Aldığınız hava ambulansları Muharrem'i kurtaramıyorsa hiç bir ehemmiyeti yok. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Esas utanması gerekenler, o yürek sızlatan fotoğraf karesini görüp de halen olayla ilgili mazeret üretenlerdir. Allah, herkesi vicdan sahibi yapsın." 


CİHAN